Machinaal dromen…..

gedachtes....

Een firma in Japan gaat er tegen overlegging van 110 euro voor zorgen, dat iemand, die last heeft van stress of die gedeprimeerd is, mooie dromen kan oproepen en onbezorgd kan gaan slapen. De speelgoedgigant Takara kan de droommachine in mei a.s. leveren. Er komen ontspannende geuren, zachte muziek en “sleutelwoorden” aan te pas.

Vooral naar die sleutelwoorden ben ik benieuwd. Als ze in het Japans zijn schiet het natuurlijk niet op met dat slapen. Bij lekkere geuren kan ik me wel iets voorstellen, maar zachte muziek, tsja, er is muziek, die mij, als staat het nog zo zacht, wel uit de slaap houdt. Smaakgebonden dus, lijkt me.

Een vriend van een van onze zoons had jaren geleden ter verdrijving van wat slaapproblemen een cd’tje gekocht van Ad Visser, die Toppop-vogel. Die probeerde toen even of er geld zat in de zweefsector. Hij had een cd in elkaar gefabriekt met synthetische muziek en een ontspannende tekst door hemzelf ingesproken. Ik mocht die cd toen ’n keertje lenen om ‘m uit te proberen.

Nou, wat doe je dan? Je gaat er bij liggen, goed ontspannen, want dat moest van Ad en toen kwam er zeegeruis, roepende vogels en Ad zei, dat je je moest voorstellen, dat je lekker in warm zand lag met je ogen dicht. Tot zover kon ik er helemaal in meegaan. Maar toen zei hij:”Laat nu je gedachtes gaan!”. “Gedachtes?”, dacht ik “het is gedachten!” Met een “n”. En hij blééf het maar zeggen, van die gedachtes die je moest laten gaan.

Er kwam bij mij helemaal niks meer van terecht. Ik hád helemaal geen andere gedachten meer, dan alleen die naar mijn idee stomme uitspraak van het woord gedachtes. Het kan allebei, geloof ik, maar het stoorde me dusdanig, dat ik maar ben opgehouden met mijn ontspanningsoefening.

Enfin, ik vind bovendien 110 euro een behoorlijk bedrag voor iets dat met een glaasje warme melk waarschijnlijk ook wel lukt. Alleen droom je dan misschien wel van loeiende koeien…..!

2 reacties op “Machinaal dromen…..

  1. CasaSpider

    januari 19, 2004 at 4:58pm

    Voor 110 Euro kun je 5 goede flessen Tequila kopen, goed voor vele nachten droomgenot…

  2. els

    januari 19, 2004 at 10:07pm

    Dat glaasje warme melk klinkt me ineens wel érg braaf!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)