In de bus blazen……

nog eventjes wachten......

Volgens mij ligt het ook aan het weer. Het is niet koud, het is niet warm, het regent wel, het regent niet. Depressies in aantocht of al voorbij, het is niksig weer. En zo is de stemming overal ook. In de krant, die vol staat over “de jeugd van tegenwoordig”, waar weinig goeds van te verwachten valt, terwijl dat helemaal niet zo is. Of niet helemaal zo is.

Gisteren keerde een chauffeur van Connexxion, die onderweg was van Apeldoorn naar Eerbeek, resoluut weer terug naar Apeldoorn en zelfs naar de remise, omdat scholieren aan het donderjagen waren in zijn bus. Schreeuwen, rotzooi rondgooien, die ze weigerden op te ruimen, de man had het helemaal gehad met ze. Hij was het zat. Of zijn aktie de juiste kinderen trof wordt in twijfel getrokken, want de kinderen, die in de remise de bus uit mochten, waren volgens eigen zeggen nou juist degenen “die niks gedaan hadden”.

Het verhaal van één meisje stond paginagroot in de krant. “Ze had helemaal niet geweten waar ze was, ze was aan haar lot overgelaten en als ze haar mobieltje niet had gehad ( 12 was ze), zodat ze haar moeder kon bellen, die haar aan de hand van een plattegrond van Apeldoorn op afstand naar het huis van een kennis had geloodsd, waar haar vader haar kon ophalen, wie weet wat er dan gebeurd was!” Enzovoort, enzovoort.

Connexxion houdt zich op de vlakte wat de chauffeur betreft en biedt zijn verontschuldigingen aan. Ze nemen het dus niet echt voor ‘m op, al zeggen ze begrip te hebben voor zijn handelen. Kijk, die man is aangenomen om mensen van a naar b te vervoeren en niet om zo’n twintig rotzooiende tieners in toom te houden. Dat kunnen mensen, die er voor geleerd hebben soms niet eens.

En nu is iedereen boos op iedereen en zeggen ze van die chauffeur, dat hij passagiers “gegijzeld” heeft. Ik weet het niet meer, hoor! Het moet maar lente worden, kunnen ze allemaal weer lekker op de fiets en hun mobieltje gebruiken om een lekke band te melden aan het thuisfront. Maar ja, dan rijden ze weer met z’n drieën naast elkaar, het blijft altijd wat met die kinderen…….

3 reacties op “In de bus blazen……

 1. Neneh

  januari 15, 2004 at 5:45pm

  wat je zegt…. het blijft altijd wat! Kinderen en het weer… altijd in beweging 😉

 2. D. Terpstra

  januari 16, 2004 at 12:17pm

  Sorry, dat ik niet reageer op het berichtje wat is achter gelaten.
  Maar jou mail via deze mebsite doet het niet. Ik heb je al verschillende keren geprobeert te mailen, zonder succes.
  Kreeg hem steeds terug met de medeling dat het niet bestond.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)