Wel een beetje dom……

We hoorden op de radio een vraaggesprek met een ambtenaar van de gemeente Nunspeet. Daar zijn in de afgelopen nacht uit het gemeentehuis maar liefst 64 beeldschermen, nog praktisch nieuwe flatscreens ook, weggehaald door inbrekers. Die namen trouwens ook de ambtsketen van de burgemeester mee.

Er werd door de interviewer gevraagd of dat veel gevolgen had in verband met de dienstverlening aan de burger. Dat viel wel mee, want het was niet druk. In de zomer kom je Nunspeet haast niet door, maar verder is het nóóit druk daar, zeker niet in de winter. Toen gingen ze het hebben over de beveiliging, waar kennelijk niet zoveel van klopte. “Niet alles is hier beveiligd”, zei de man. En nee, een alarm was er niet afgegaan. Op de vraag of dat eigenlijk niet had gemoeten, bleef het een beetje stil.

Weet je, ze willen er in Nunspeet niet aan, dat de Veluwe niet langer een oord is, waar je onbezorgd en niet lastig gevallen door crimineel gespuis je dagen kunt doorbrengen in rustieke pensions. Vrijwel wekelijks zijn er inbraken in de bungalowtjes op de vakantieparken. Men gaat er van uit, dat alles elders gebeurt. En dan het meest in ” ’t west’n” natuurlijk! De mensen laten niet meer hun deur open, zodat iedereen naar binnen kan stappen, maar tot nog maar kort geleden waren er huizen, waar dat nog wel gebeurde.

Vierenzestig beeldschermen weghalen kost toch ook nogal wat tijd en geen mens heeft wat gezien, want er werd geslapen in Nunspeet. De ambtenaar werd helemaal enthousiast toen hij de ambtsketen van de burgemeester mocht beschrijven. Helemaal van zilver met aan de ene kant van de hangende penning het wapen van Nederland en aan de andere kant dat van Nunspeet. “Zit dus geen handel in”, zei de radioman. “D’r is er maar één van”, zei de ambtenaar spijtig, “ik hoop dat de dief hem nog terugbrengt”.

Tsja, ik krijg een Swiebertjes-gevoel als iemand zo praat. Alsof je veldwachter Bromsnor er op af kunt sturen. Ze moeten in Nunspeet maar wakker wórden of wakker blijven……..

3 reacties op “Wel een beetje dom……

 1. ErzuleisJongetje

  januari 13, 2004 at 5:17pm

  64 beeldschermen, daar heb je heel wat handjes en een kleine vrachtwagen voor nodig.
  In ieder geval staat als een paal boven water dat het dievenvolk op de veluwe de zaakjes wel goed voor elkaar heeft!

 2. Paul

  januari 14, 2004 at 7:34pm

  De ambtsketting beschrijven? Ze hadden beter over die 64 flatscreens kunnen praten, die brengen meer op! Die ambtsketting is voor de dieven vast een troffee

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)