Zielig……

zo'n foto kan toch ook.....

Gisteren hebben we veel plezier beleefd aan het schaatsen op tv. Helemaal omdat het zulk ongelooflijk pestweer was. Er was dan ook geen mens op straat en zonder schaatsen ( en tennis!)was het een troosteloze, slome zondag geworden. Ik hou er wel van om mensen zich in het zweet te zien werken en zelf met een kopje thee op de bank te kijken hoe ze dat doen.

Met name onze dames deden het goed. Met Renate als topper. Alleen, fotografen, als zo’n meisje nou wint, hè, en je wilt een foto maken, dat is je vak tenslotte, zouden jullie dan niet éven kunnen wachten tot ze uitgejankt is? Er stond in onze krant op de voorpagina wel zo’n afschúwelijke foto van Renate Groenewold! Daar is ze vast niet blij mee. Ja, ja emotie in de sport, dat zal wel. Moet je vastleggen, natuurlijk. Maar ze is wel een vroúw, hoor!

Waar ik me ook aan geëergerd heb: die Amerikanen hebben de Hollanders eens lekker op hun plaats gezet en dat was dus mijn ergernis allerminst! Al die Mart Smeets-types, die het kampioenschap al als vanzelfsprekend hadden aangenomen: “We kunnen er van uitgaan, dat het een Hollandse wereldkampioen zal worden, alleen weten we nog niet wie”, blaatten ze vorige week. Daar hou ik wel van als die ongelijk krijgen. Maar in de krant noemden ze de winnaar van het zilver “een zwarte jongen uit de achterbuurten van Chigago”. Het etiketje is alweer geplakt. Als hij wereldkampioen was geworden, wat dus helemaal niet denkbeeldig was geweest, dan was het “de eerste zwarte wereldkampioen schaatsen” geweest. We leven nog steeds in andere tijden, heb ik het idee. Terug naar de onze is echter ook niet alles……….

2 reacties op “Zielig……

 1. Robtheblob

  februari 10, 2004 at 11:58am

  Dat er bij moet dat hij uit de achterbuurten van Chicago komt, dat vind ik ook een beetje overdreven. Ik kan me namelijk niet echt voorstellen dat hordes stoere gangsta-rappers opeens bekeerd raken tot het langebaanschaatsen. Maar dat hij de eerste zwarte wereldkampioen schaatsen zou zijn, vind ik toch wel het vermelden waard. Net als een Jamaicaans bobslee-team. Of een blanke Noor die de ene marathon na de andere wint ofzo.

 2. blacksnake

  januari 2, 2005 at 1:37pm

  hmm ik ben zon gevaarlijke gansta rapper en ik ben door dit te lezen er4g geinteresseerd geraakt in lange baanschaatsen. alleen moet ik nog wel even wennen aan zon strak pakkie, mijn gouden kettingen vallen wel lekker goed op zo.
  je hebt dusal 1 gansta bekeerd misschien krijg ik nog wel meer bro’s geinteresseerd.
  mag ik je hartelijk danken voor wat je gedaan hebt en je ziet me straks wel op de olympysche spelen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)