Langs het tuinpad……

beursgenoteerd.....

Zaterdagmiddag zijn mijn oudste dochter en ik naar een tuinbeurs geweest. Dat vonden we opwekkend in een tijd, dat het waait, regent, koud is en je overal wilt zijn, behalve in je tuin. Die beurs is bedoeld om je alvast te laten nadenken over wat je wilt met je tuin. Dat weet ik al. Ik wil geen onkruid, ik wil veel bloemen, ik wil, dat hij onderhoud-, kind-, vlinder- en vogelvriendelijk is. Dat moet toch allemaal kunnen.

Nu wil het noodlot, dat ik vrijdagavond een programma zag over Marjolein Bastin. Dat is die tekenares, die een wereldimperium heeft opgebouwd met haar tekeningen over alles wat ze ziet in haar tuin. Vooral in de States zijn ze helemaal wég van haar. In mijn wekelijkse Libelle staat ook altijd een column/tekening van haar. Maar verder verkoopt ze kalenders, serviezen, beddengoed, tafelkleden, borduurpakketten en weet ik wat nog meer aan merchandise. Kortom, haar talent heeft haar geen windeieren gelegd. Zelfs die zal ze nog mooi kunnen tekenen.

Ze lieten in dat programma haar vier huizen zien, die ze in de wereld heeft. Hier op de Veluwe, in Amerika, op de Kaaimaneilanden en een in Zwitserland. Allemaal met gigantische tuinen, die er perfect onderhouden uitzien en prachtig zijn. Zij vormen de inspiratie voor haar tekeningen. En ze ziet er niet naar uit, dat ze zelf wiedt. Bovendien woont ze overal maar een paar maanden.

Ik ben er niet jaloers op, hoor, want het zou mij allemaal wel te groot zijn. Zo’n tuinbeurs zet je op je plaats. Dat is meer op mijn formaat. Van tuin en portemonnee. Wat je op zo’n beurs ziet, kán ook meestal niet in onze tuin. Zo’n hek, een vijver, fonteinen en die zit-grasmaaier is ook meer iets voor Marjolein. Haar personeel dan.

Nou, nog even en dan gaan we maar weer es langs Intratuin. Voor een beetje kleur alvast. En zaadjes halen om in bakjes vóór te zaaien in huis. Tuinieren op de vierkante centimeter……… leuk!

5 reacties op “Langs het tuinpad……

 1. Lars

  februari 9, 2004 at 1:31am

  Ah, ik kan op jouw hulp rekenen bij het hervullen van m’n bloem- en kruidenbakken komende lente?
  D’r is overigens een geranium, die er alle schijn van had dood te zijn, weer driftig begonnen een blaadje te vormen.
  Stoere plant. Die mag – neen, moet – blijven!

 2. Actiereactie

  februari 9, 2004 at 6:36am

  Sinds kort denk ik er over om ook vogelhuisjes in al mijn tuinen te plaatsen en die dan te volgen met een camera.
  Hoef ik nooit meer mijn hoofd richting voortuin of achtertuin te draaien.

 3. els

  februari 9, 2004 at 12:30pm

  @Lars- beloofd, hoor! Wat geweldig van zo’n plant, hè? Daar word je als mens nederig van!
  @Actiereactie-Ja, ze had zicht op al haar wereldtuinen om te zien of de voederbakjes moesten worden bijgevuld, via een camera! Te zot voor woorden, toch? Geld maakt ook een beetje gek, denk ik.

 4. elisa

  februari 9, 2004 at 6:23pm

  Hier nog een die dik tevreden is met eigen stek en om met eigen handjes in eigen aarde te wroeten; die absoluut niet van hot naar hair hoeft te vliegen om inspiratie op te doen of voerbakjes te spotten met de webcam. Tssss…

 5. Neneh

  februari 12, 2004 at 7:58pm

  Ik ben het helemaal met je eens….. maar oh, wat kan ze mooi tekenen 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)