Zonneklaar…..

kom maar weer.....

Verdorie, ik heb zelden zo’n last van het gebrek aan zon gehad als dit jaar. Toen ik zondag op de televisie zag, wat een lekker weer die schaatsers hadden, die meededen aan de Wereldbeker Sprint in Collalbo in Italië was ik stikjaloers. Marianne Timmer zei het ook, toen ze geïnterviewd werd: “Iedereen hier fleurt ervan op!”. Nou, dat wil ik wel geloven.

Volgens Erwin Kroll zou het hier donderdag of vrijdag, weliswaar kouder, maar ook zonniger worden. Ik wil hem ook graag geloven. En dan hoop ik maar, dat mijn halfwas narcisjes, die al in bloei staan en eigenlijk veel groter horen te groeien, niet alsnog het loodje leggen.

Er stond in de krant een gesprek met de herderin, die met haar schaapjes over de hei rond Elspeet dwaalt. Die snapt er ook niks van. Ze had boomvalken gezien, die normaal overwinteren in Afrika en deze winter niet eens zijn vertrokken! Ganzen heeft ze ook vertwijfeld over en weer zien vliegen, omdat ze niet wisten of het hier nou menens was of niet met het weer.

De vogels in onze tuin zijn ook druk in de weer. De nestkastjes zijn al geïnspecteerd door de koolmezen en de merels zitten ook al op afstand hun afspraakjes te zingen. Als ze het nou maar uit hun koppies laten om diepvrieseieren te gaan leggen. Nou ja, de natuur zal het wel regelen. Maar als Erwin jokt, ben ik wel hevig toe aan een lichttherapie. Word ik weer helemaal het zonnetje in huis……..!

2 reacties op “Zonneklaar…..

  1. karin

    februari 17, 2004 at 9:30pm

    d’r was vanmorgen best wel al een heel klein beetje zon, het gaat vast de goeie kant op, hoop ik, want ik heb er ook genoeg van.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)