Annie, hou jij me tassie effe vast…..

Er was op Omroep Gelderland een meneer, die verstand had van tassen
én van vrouwen. Hij kon aan de tas van een vrouw zien wat voor type ze was. Lijkt me niet zo moeilijk eigenlijk. Hij werd geïnterviewd in een drukke winkelstraat in Arnhem en tassen genoeg daar. Rug-, schouder-, hand-, pols- en heuptassen én boodschappentassen natuurlijk, want zulke vrouwen zijn er ook.

Omdat hij er verstand van had nam hij de kijkers ook mee naar een tassenwinkel waar ze de laatste mode op tassengebied hadden. Hij vond een prijs van € 140,- voor een tas een “redelijke” prijs. Dan had je wel een merktas natuurlijk. Esprit, Boo, Nathan of Louis Vuitton. Van die laatste had ik wel eens gehoord van die modetante bij Boulevard. Je moet een beetje bijblijven nietwaar? Maar voor de prijs van een tas haal ik drie keer de weekendboodschappen, in een boodschappentas van € 3,95.

Je hebt vast al begrepen dat ik niet zoveel met tassen heb. Ze worden hier regelmatig van de schouders van vrouwen van mijn leeftijd gerukt, door de duopassagier van een langsscheurende scooter. Als je geluk hebt vind je ‘m later terug in de struiken, wel zonder je portemonnee met de foto’s van de kleinkinderen, maar ja, jammer dan.

Omdat ik nooit een tas bij me heb laat ik die, de keren dat ik hem wél bij me heb, prompt ergens staan. Moet ik op een holletje terug en tot nu toe is het nog goed gegaan, maar het is de goden verzoeken. Naar een theater moet het wel omdat je je spullen niet in de garderobe in je jas wilt laten, maar verder: een tas? Mij niet gezien!

Weet je trouwens wat volgens die tassendeskundige de meest handige en meestgebruikte tas was? Die van Blokker, Albert Heijn, de Edah, V&D, Hema, C1000, Super de Boer en de Plusmarkt. Er is wel een trend: die van de Bijenkorf, luchthavens en dure boekwinkels doen het ook érg goed……..

2 reacties op “Annie, hou jij me tassie effe vast…..

  1. Branwen

    maart 28, 2004 at 7:46pm

    Oh herkenbaar! Hoe vaak ik al niet heb gehad dat ik terug moest om mijn tas te halen. Meestal prop ik alles in mijn broekzakken (hoezee voor jeans met diepe zakken). Indien plastic tas noodzakelijk dan eentje van The Forbidden Planet, gewoon omdat die winkel er niet is in NL. Daar kan Louis Vutton een puntje aan zuigen! 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)