Nostalgia de luxe……

zo zie je ze niet meer.....

Met al die opgegraven filmfragmenten uit voorbije jaren, die verband houden met Juliana, raak je als je veel zelf hebt meegemaakt wel behoorlijk nostalgisch, hoor! Dat is niet ernstig en gaat ook wel weer over, maar je komt wel in zo’n stemming van : “weet je nog wel, oudje”?”. En je wordt met je neus op de feiten gedrukt, dat “oudje” niet alleen op Juliana slaat!

En dan draaien ze, terwijl ik onderweg ben in de auto, ook nog het adagio uit “Spartacus” van Khatchaturian. Inderdaad, ja, het thema van de “Onedin Line”. Dat zegt de omroepster, die misschien nog maar net geboren was toen die serie werd uitgezonden, er ook nog bij! Je ziet in gedachten weer dat prachtige schip, de blonde lokken van Peter Gilmore, die James Onedin speelde en captain Baines, de ruwe zeebonk. Mooie serie.

Als we het nu toch over televisie in de oudheid hebben: ik hoorde gisteren in Boulevard, dat ze een filmversie gaan maken van ” Bewitched”.

en dan wiebelde ze met d'r neus de afwas weg....!

Dat was een van de eerste comedies uit Amerika. In 1965 begonnen. Het ging over een heks, Samantha, die getrouwd was met een gewone sterveling. Tegen de zin van haar moeder Endora, ook heks, die de term ” lastige schoonmoeder” dan ook heel stereotiep maakte.

De man van de heks wilde niet dat ze nog heksig deed, in de zin van ” toveren”. Als ze dat een jaar volhield werd ze ook een gewone sterveling. Waarom ze dat ├╝berhaupt zou willen was mij toentertijd een raadsel, want ze hoefde alleen maar even met haar neus te wiebelen om van alles voor elkaar te krijgen. Een aanrecht vol met afwas wegwerken, een rommelige kamer opruimen, hoewel ze dat dus niet mocht van d’r man: wiebel- de- wiebel met haar neus en klaar was Kees!

Wat was ik jaloers! Het leek me zo heerlijk om op die manier je huishouden te doen. Gedroomd heb ik er van! Ik ben benieuwd wat ze van die film gaan maken, want zo volgzaam als de vrouwen in de jaren zestig misschien waren ( ik had een tante die altijd zei, dat ze van haar man niet mocht werken!) nou, dat is wel voorbij. Trouwens Juliana was ook niet zo volgzaam, toch……?

3 reacties op “Nostalgia de luxe……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)