Betaalgemak….?

chipknippen verplicht.....

Van de week moest ik Lars even oppikken bij het station, omdat hij naar de tandarts moest. Hij heeft ondanks zijn Utrechtse domicilie een Apeldoornse kiezensmid, die hem goed bevalt en daarom aan hem mag blijven sleutelen. Als ik hem even rij dan scheelt hem dat veel tijd en ’n beetje ouderlijke support bij deze vervelende bezoekjes is ook welkom, neem ik aan. Voel ik me toch nog een beetje nuttig.

Nu kon je bij het station altijd bij het parkeerterrein een kaartje trekken, dan ging de boom omhoog, kon je je passagier oppikken, kaartje in de uitrijpaal stoppen en gratis het terrein verlaten. Als je dat tenminste binnen een half uur deed. Ze kennen zichzelf bij NS, vertragingen inbegrepen. Deze week stond ik voor een gloednieuwe paal, maar wat ik ook deed, er kwam geen kaartje uit en de boom ging dus ook niet omhoog. Op de paal stond geen aanduiding waar dat door kwam. “Kapot!”, dacht ik dus, “raar voor zo’n nieuw ding!”, reed achteruit, gelukkig niemand achter mij, keerde de auto en parkeerde aan de overkant van de weg op een ventweggetje. Gelukkig was Lars z’n trein nog niet binnen en was ik op tijd.

Vanmorgen zag ik in de krant een verhaal : “Irritatie bij reizigers over nieuw parkeersysteem”. Ze hebben dus ingevoerd, dat je een chipknip in de parkeerautomaat moet doen en dat daarna de slagboom omhoog gaat. Bij het uitrijden doe je de chipknip er weer in en schrijft het apparaat automatisch het parkeerbedrag van je rekening. De gratis tijd zal ook wel verleden tijd zijn nu. Deze gang van zaken staat op een bord, dat op het parkeerterrein staat, waar je als je van niks weet niet op kunt komen.

Ze hebben vorige week in de spits wat voorlichters bij de poort gezet en dat was het dan. Veel mensen hébben niet eens een chipknip en kunnen daar niet meer parkeren of moeten er een aanschaffen. Er is al oponthoud geweest omdat in de rij iemand stond, die te weinig op z’n chipper had staan en niet kon betalen. Er staan geen betaalautomaten meer op het terrein en met muntgeld kun je helemaal niet meer terecht.

“Cashfree” heet het systeem, dat beheerd wordt door NS. Die naam slaat ook op de voorlichting, want ik spel de krant vrij nauwkeurig, maar had er niet eerder dan vandaag iets over gezien. Nu er klachten zijn. In ieder geval gaan ze nu een bord zetten bij de ingang van het terrein en dat lijkt me handig. En het zal wel zijn, zoals ze ook altijd vermelden bij de veranderingen, die je van de bank voorgeschoteld krijgt:”…om u beter van dienst te kunnen zijn…”, alles voor ons eigen bestwil……….

2 reacties op “Betaalgemak….?

  1. karin

    maart 4, 2004 at 8:19pm

    Hebben ze geen oplader neergezet? In de parkeergarage kun je je chipper opladen en da’s wel handig. Ik had het trouwens wel gelezen in de krant en inderdaad leek het me een slecht plan, vooral omdat je waarschijnlijk nu gewoon moet gaan betalen.

  2. Lars

    maart 4, 2004 at 11:44pm

    Dus niet alleen het reizen zélf is een kostbare aangelegenheid: het wachten op je verlate bezoek OOK! Wat een eikels, zeg!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)