Pont….

’t Was genieten vandaag wat het weer betreft. De buurtkinderen waren op hun vrije woensdagmiddag dan ook leuk aan het spelen en ik hoorde ze een bekend spelletje doen. “Schipper mag ik overvaren?”. Nou, dat is dan al een bejaarde schipper, hoor, want die had in mijn jeugd zijn pontje al in de vaart!

Alleen zongen wij: “Moet ik dan een cent betalen? Ja of nee?” en ik hoorde de kinderen de moderne versie zingen: “Moet ik dan ook geld betalen? Ja of nee?”. Voor een cent doet ie ’t niet meer. Ja, Wim Sonneveld mocht dan nog “met een cent in z’n hand urenlang lopen en die kon maar niet kiezen wat of ie zou kopen”, maar die tijden zijn voorbij.

Ik zou er zelfs niet om treuren als hij werd afgeschaft, de cent en z’n broer van twee cent mogen ze dan meteen ook wel meenemen. Ze maken met z’n tweeën je portemonnee overvol en collectanten zijn er niet eens echt blij mee als je hun bus volstort met dat kleine grut.

Maar ik vond het leuk om zo’n oud liedje te horen over die schipper. In Deventer kun je nog voor niks mee met de schipper van de veerpont over de IJssel. Een retourtje van De Worp naar de binnenstad van Deventer kost normaal €1,25, maar als je je auto aan de ene kant laat staan en te voet meegaat naar de andere en zo meehelpt het parkeerprobleem in de stad te verminderen, mag je voor niks mee. Geen afzetter, die gemeentelijke overzetter.Hij beloont inzet…….

2 reacties op “Pont….

  1. Robtheblob

    maart 31, 2004 at 9:21pm

    haha.. nieuw leed onder collectanten, overgewicht in de bus door alle één- en tweecentmunten. het valt niet mee om vrijwilliger te zijn. nog nooit bij stilgestaan.

  2. karin

    maart 31, 2004 at 9:40pm

    wij zongen ook al: “moet ik dan ook geld betalen” en dat is ook al best lang geleden (hmm)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)