Schijnbeweging……

waar komt ie vandaan...?

We hebben de zon alweer lekker vaak gezien deze week. Dat geeft de burger moed en die heeft hij ook wel nodig, want diezelfde zon laat ook zien, dat een wat grondiger schoonmaak van je huis geen overbodige luxe is. Vroeger hielden ze een echte voorjaarsschoonmaak en dat hoor je toch niet vaak meer. Iedereen pakt op een gegeven moment omstreeks die tijd wel weer eens uit of aan, maar dat is meer omdat de bouwmarkt zegt, dat je huis nooit af is.

Ik heb een glazenwasser voor de buitenkant, maar aan de binnenkant van mijn ramen kun je nog precies zien, waar ik de sterretjes had geplakt ter verhoging van de sferen met kerst. Dat laat de zon onbarmhartig zien en daar moet ik dus wel aan geloven. Ook Misdruk roept dat ze een raam moet gaan lappen, terwijl haar prachtige eekhoorn dat volmaakt onbelangrijk zal vinden! Maar zo zitten mensen in elkaar.

Toch vraag ik me iets af. Ik heb geen last van smetvrees of zo, maar zou al die bacteriële narigheid van tegenwoordig, ziekenhuisafdelingen die dicht moeten, legionella in de waterleiding hier in Apeldoorn bij een flatgebouw, een gevolg zijn van ons veranderd poetsgedrag? Teveel optisch schoon, maar ondertussen? Overal te comfortabel warm, ook voor bacteriën?

Ik zag vanmorgen een spin zitten in de hoek van ons toilet. Hoe komt dat beest daar, want die ruimte heeft geen andere verbinding met de buitenlucht dan door een lange luchtkoker, waarin wij een ventilator hebben gezet. Meestal ben ik lief voor spinnen, maar deze moet de stofzuiger in, want ik kan er niet bij. Overleeft ie dat, dan kruipt hij er op zolder weer uit, want in de hoek van de zoldertrap bewaar ik de stofzuiger.

Ja, zo gaat het met die bacteriën natuurlijk ook. Ze worden gewoon verplaatst, net zoals mensen van alles verplaatsen door in vliegtuigen te stappen van de ene plek naar de andere, al dan niet schoon. Nou ja, ik begin eerst maar met die ramen…….

1 reactie op “Schijnbeweging……

  1. Neneh

    maart 2, 2004 at 8:06pm

    Ik heb wel eens gelezen dat we juist door alle schoonmaakmiddelen, handenwassen en schoonmaken (enz)eerder ziek worden.
    We zijn bijvoorbeeld in het buitenland eerder slachtoffer van verkeerd water en voedsel omdat we hier alles zo ‘schoon’ hebben…….
    Hoe dan ook…. smetvrees dat is pas echt een ramp!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)