Burgerlijke stand…….

kasseien....

De gemeente Apeldoorn heeft een enquête gehouden onder burgers over wat zij vinden van de besteding van het gemeentelijk budget. Democratisch of niet? Je mag er in ieder geval iets van vinden. De uitslag stond zaterdag in de krant. Ik zal niet alles noemen, want er stond ook wel wat tussen, waarvan ik dacht, dat het algemeen belang ver te zoeken was en mensen persoonlijk wat grieven hadden.

Zo vond iemand, dat de stad te vies wordt. Daar mag wel wat geld tegenaan. Om schoonmakers in te huren of om mensen eens een beetje op te voeden, dat staat er niet bij! De gemeente mag haar eigen waterhoofd wel wat laten inkrimpen en gezond maken, want dat zou haar sieren, vond een ander. Ik vond dat wel een aardig beeld. Drainage of zo.

Wat ik ook wel mooi vond: iemand was van mening, dat de gemeente haar subsidie aan de Bond tegen het Vloeken wel kon afschaffen, want het hielp toch niet. Er werd niet minder gevloekt. Waarop de gemeente Apeldoorn liet weten 45 euro per jaar te subsidiëren. Voor zo’n bedrag ga je vanzelf knopen laten rollen natuurlijk, dat schiet niet op.

Verder had een burger het idee om gaten en scheuren in de weg maar eens een poosje te laten zitten, want alle moderne auto’s hebben tegenwoordig comfortabele vering. Nou, die man had vast een van de reportages gezien, die de NOS maakt over de nieuwe lidstaten per 1 mei van de EU. Als je het nou over slecht onderhouden wegen hebt….

Trouwens, gisteren zagen we de Ronde van Vlaanderen. De Belgen doen het gewoon expres. Die enge kasseien laten liggen om zoveel mogelijk moeilijkheden te creëren voor de wielrenners, die dan ook regelmatig met z’n allen onderuit gaan op die dunne bandjes. Maar dat is mooi, dat is sport, zeggen ze. Ha, zo houden ze hun weg-onderhoud-budget wel op orde………..!

2 reacties op “Burgerlijke stand…….

  1. Paul

    april 6, 2004 at 8:33pm

    Als ex-inwoner van Apeldoorn vind ik dat die gemeente het zo slecht niet doet. Neem dan Almelo, daar word je blij van.

  2. els

    april 6, 2004 at 10:55pm

    Ik ben ook best tevreden, hoor! En je doet het als gemeentebestuurder ook nooit voor iederéén goed, dat blijkt maar weer uit zo’n enquête. Mensen zien alleen hun eigen belangetjes.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)