De naakte waarheid……

zou dat nou lekker zitten...?

D’r is weer eens wat te doen in Apeldoorn. Op 12 juni is een stel nudisten van plan een fietstocht te maken door de stad om zo aandacht te vragen voor de ongewenste wereldwijde afhankelijkheid van aardolie. Ik snap het verband niet tussen bloot en aardolie, maar dat ligt aan mij. Over de hele wereld gaan bloteriken die dag per rijwiel door diverse steden in het kader van de “world naked bike ride”. Ze willen zo ook het unieke van het menselijk lichaam benadrukken. Laten ze dat dan meteen zeggen en niet die aardolie er bij slepen om er een ecologisch tintje aan te geven. In voorgaande jaren fietsten ze al bloot rond in Duitsland, Spanje, Canada en de Verenigde Staten.

Maar hallelujah! In Apeldoorn staat bij voorbaat de raadsfractie van de SGP op z’n achterste, keurig bedekte, benen. “Onzedelijk!”, roepen ze, “en in strijd met de Bijbel! Verbieden, die tocht!”. En dat kan helemaal niet, want ze hebben niks aangevraagd bij de gemeente voor die rit. Die weet officieel niets van plannen om Apeldoorn bloot te stellen aan dit oneerbare evenement. Wel heeft de wethouder al laten weten meer te voelen voor acties, die “meer om het lijf hebben”. Geestige man, onze wethouder.

De politie zegt, dat ze naaktl√≥pers kan oppakken als ze de openbare orde geweld aan doen door aanstoot te geven, maar hoe zit dat met naaktfietsers? Die komen vast niet voor in de gemeentewet. Nou ja, maar duimen voor mooi weer op 12 juni…………..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)