Etentje……

toekomstvisie.....

We hebben laatst, volgens ons heel slim, onze hypotheek “overgesloten”. Dat bleek niet onvoordelig vanwege de lage rentestand. Ik moet daarbij aan “Grave beneden de Sluis” denken, maar dat terzijde. We kregen een vlot vrouwtje op bezoek, dat financieel adviseur was. Ze wist er inderdaad veel van en slaagde er ook nog eens in om ons e.e.a. duidelijk te maken en dat is op zich al een gave. Alles is prima verlopen en we hoefden er zelf alleen even voor langs de notaris en we zijn maandelijks inderdaad voordeliger uit.

Vanwege het in haar en haar kantoor gestelde vertrouwen kregen we van onze financieel adviseuze een Dinercheque van € 50,- toegestuurd. Dat kon er kennelijk ook nog vanaf. Die zijn we gisteren maar eens even gaan verbrassen met z’n tweeën. Vlak bij ons is een heel gezellig Indonesisch restaurant, waar veel grote families met kinderen komen. We waren er nog nooit geweest, wel vaak langs gereden, maar vanwege het feit, dat ze in het lijstje van Dinercheque-accepteerders stonden en het lekker dichtbij was, leek het ons wel wat.

Nou, dat klopte helemaal. We hebben heerlijk gegeten, zijn erg leuk bediend en juist doordat er kinderen waren was het er heel gezellig. Er was ook op kinderen gerekend, niet alleen op de kaart, maar ook door de aanwezigheid van kleurplaten en grote dozen kleurpotloden. Als ze de patat (!) en sateetjes op hadden, werd er niet rondgerend, zoals we elders wel eens hebben meegemaakt, maar bleven ze rustig aan tafel zitten om te kleuren en te tekenen. Zo bleef het voor de ouders ook heel ontspannen. We zullen er beslist vaker komen.

Ik ben ervan overtuigd, dat veel mensen baat hebben gehad bij het oversluiten van onze hypotheek: de adviseur en haar bedrijf, de diverse banken, de notaris, de taxateur niet te vergeten, maar wij dus ook. Of hebben we ons rijsttafeltje toch een beetje zelf betaald? Daar wil ik niet over nadenken verder.’t Was erg aardig, die cheque………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)