’n Kopje kleiner maken…..

en zo heb ik er twaalf....

Eigenlijk zijn we hier in huis veel te vredelievend. Je hoort wel eens van mensen die, om conflicten op te lossen, lekker hun hele servies aan barrels gooien! Dat lijkt me wel wat, want dan kun je weer es wat nieuws aanschaffen! Ik zie, dat er allemaal van dat ontzettend leuke kleurige vaatwerk te koop is, maar ja, als je niks hebt om ruzie over te maken, best wel rustig van aard bent, alle koppen en schotels nog heel zijn en zelfs een blinde man in huis niet helpt om eens wat te laten sneuvelen, dan schiet het natuurlijk niet op. Ja, naar de Kringloop brengen zou een optie zijn, maar weet je, ik ben ouderwets, van voor de oorlog, dus dat is voor mij dan geen reden. Jammer, want ik koop woonbladen en watch trends, maar daar blijft het wel bij.

Voor dagelijks gebruik heb ik een wit porceleinen servies met bloemetjes van de Xenos. Het is nog Chinees ook en onverwoestbaar. Verder ben ik in het bezit van een behoorlijk grote verzameling boerenbont serviesgoed. Ik werd er laatst op attent gemaakt, dat er zelfs een website is over dit servies! Er zitten nog heel oude stukken bij, die uit het servies van mijn moeder komen. Modellen, die helemaal niet meer gemaakt worden. Een kaasstolp, een heel oude buikige melkkan en wel drie verschillende soorten eierdopjes uit diverse periodes. Daar gaan we dus maar niet mee gooien, daar ben ik zuinig op.

Het is bepaald geen zeldzaam servies en het motief is overbekend, maar het doet me denken aan vroeger thuis en dat is leuk. Het is trouwens behoorlijk prijzig geworden als je eens iets wilt aanvullen. Ze maken tegenwoordig ook allerlei spullen van plastic met datzelfde dessin, maar dat vind ik niks en zal ik nooit kopen. Bovendien gaat dat niet kapot als je eens een meningsverschil wilt uitvechten……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)