Oogafwijking……

Als je langdurig hebt gewerkt met en voor mensen met ernstige oogproblemen kun je je niet voorstellen, dat er mensen zijn die voor de mooiigheid gaan knoeien met hun ogen. Piercings vind ik al eng en de plaatsen, waar mensen ze laten aanbrengen, vind ik zo mogelijk nog enger. Maar ik kan niet begrijpen, dat iemand een simpel hartje, dat dan een jewel of the eye wordt genoemd, in zijn oogwit laat aanbrengen. En dat moet nog operatief ook, want het moet onder het slijmvlies van het oog worden geschoven.

Dat er oogartsen zijn, die het maken van een gaatje in een oog, just for fun, als een gaatje in de markt zien vind ik nóg onbegrijpelijker. Het kán gewoon niet goed zijn voor je ogen. Het gekke is ook, dat je zo ongeveer op de schoot van de draagster of drager moet gaan zitten om het te zien, maar dat kan natuurlijk de bedoeling zijn. Je ziet dan meteen de rode adertjes door iemands oogwit lopen en na bijvoorbeeld een nachtje doorzakken of gejank in een chagrijnige bui moet je dat toch niet willen.

De ogen zijn de spiegel van de ziel. Zielig, hoor………

3 reacties op “Oogafwijking……

  1. Paul

    april 8, 2004 at 10:44pm

    Ik zou het niet eens durven zo’n ingreep aan mijn ogen. Veel te bang dat er iets misgaat en ik blind zou worden of zo.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)