Gerritje…….

historisch....

Den Bosch is geweldig. Den Bosch met mooi weer is helemáál geweldig! We waren gisteren met een grote groep (ex-)collega’s in het spoor van zoete lieve Gerritje ( wie dat dan ook geweest mag zijn, dat moet ik toch nog es uitzoeken!) naar ’s Hertogenbosch.

We reisden per dubbeldekker die kant op om ons, na een ferme Bossche Bol met koffie, door de Binnendieze te laten varen. Wat is dát leuk! Vrijwilligers bemannen de bootjes, waarmee je onder de historische huisjes doorvaart en de bootsmannen wisten veel te vertellen over de geschiedenis van de stad. Eén van de schippers heeft zelfs voor zijn gezelschap gezongen, hoorde ik. De gondeliers van Venetië hebben er dus een concurrent bij met deze Bossche man!

Een Brabantse koffietafel is zeer aan te bevelen. Ik heb voor het eerst van mijn leven brandewijn gedronken, want dat hoorde er ook bij. Nou, dat doe je ook niet alle dagen bij je lunchpakketje, toch? We waren in een restaurant, dat gevestigd is in keldergewelven van zeer oude datum. Zo wil je wel naar de kelder gaan.

’s Middags gingen we naar een bierproeverij. Nu is bier niet echt aan mij besteed, maar ik doe niet moeilijk, je moet van alles geprobeerd hebben in je leven. We kregen college over het maken van bier, de diverse processen en ik weet nu van alles over bovengegist, ondergegist en gelagerd bier. Ik ben bang, dat ik het wel weer vergeet, maar dat ze er ook bloemblaadjes in stoppen, vind ik wel weer ludiek. Ik zal bier een enkele keer drinken bij de nasi, nooit een kenner worden, maar dat is niet erg. Ieder z’n vak.

Toen kregen de liefhebbers nog een cursusje biertappen en dat mochten ze ook oefenen. Er waren talenten bij. We bleven met z’n allen hangen op straat, waar het heel gezellig was. Den Bosch was één groot terras. Apeldoorn heeft ook z’n gezellige momenten, hoor, maar Den Bosch ligt toch zuidelijker en dat is te merken!

Onze dag werd afgesloten met een buffet. Waarom dat een lopend buffet heet, terwijl je zélf in de benen moet? Dat was trouwens de moeite meer dan waard, hoor! Veel drinken, veel eten, in welke volgorde dan ook, en dan ook nog een zonnetje op je kop maakt dat het, onderuitgezakt in de bus terug, rustig is. We hadden er een mooie zonsondergang bij.

Een heerlijke dag, perfect georganiseerd en we hebben al onze ex-en weer eens gezien en kennis gemaakt met nieuwe mensen, die qua personeel nu het Looerf bevolken. Leuk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)