Voorbeschouwing…..

goal !!....

We gaan, zeggen de sportcommentatoren, een spannende zomer tegemoet. Tennis is al bezig, voetbal komt er aan, de Tour de France ook en als klap op de vuurpijl de Olympische Spelen. Als je niks met sport hebt en je partner wel, nou, dan heb je waarschijnlijk een probleempje. Zodanig, dat het gevecht om de afstandsbediening kans maakt een nieuwe discipline te worden op de volgende Olympische Spelen. Tenzij je een tweede televisie koopt en dat zou de commercie wel graag zien. Breedbeeld graag.

Zoals men ook best zou willen dat heel Nederland zich omringt met nóg meer oranje spullen. Ik zag een site waar ze toeters, knuffels, shirts, sjaals, hoeden, petten, vlaggen, pennen, sleutelhangers en ik weet niet wat nog meer aan prullaria verkopen. Je moet er dan toch niet aan denken, dat het elftal er al in het begin uit ligt!

Een economische catastrofe zal het gevolg zijn met gedwongen ontslagen, faillissementen en kamervragen. Twaalf omroepbobo’s die achteraf hun reis naar Portugal zélf zullen moeten bekostigen, wat een doémscenario! En wat een verantwoording voor die oranjejongens en ze zijn nog zo jong!

Hoewel ze zich goed voorbereiden, dat moet gezegd. Vandaag komen ze al bij elkaar voor een trainingskamp in Katwijk. Ze spelen een oefeninterland tegen België, altijd lastig. Na het weekend gaan ze naar Lausanne in Zwitserland, waar ze op 1 juni een oefenwedstrijd spelen tegen de Faeröer. Ik weet niet precies hoe lastig dat is, want ik weet pas sinds vandaag precies waar het ligt. Tussen Schotland en IJsland, een verzameling eilanden en het hoort bij Denemarken. Maar het lijkt me dat je die eilanders niet moet onderschatten. Ze zijn gewend aan barre omstandigheden, een soort Vikingen eigenlijk.

Nou, dan gaat oranje terug naar Amsterdam om op 5 juni te oefenen tegen Ierland. Ook lastig, die Ieren, maar ze blijven wel gezellig, ook als ze verliezen. Als je ze maar bier geeft . Op 8 juni naar Portugal, acclimatiseren en dan op 15 juni de eerste wedstrijd in Aveiro tegen Duitsland. En dat lijkt me echt lastig.

We zien het wel. Wij hebben in ieder geval gisteren, toen we in de bouwmarkt waren ( dat zèg ik!) twee oranje shirtjes gekocht. Op de ene staat “Oranje boven” op de voorkant en aan de achterkant “..en de rest beneden” en op de andere van voren “Oranje kampioen” en van achteren “…een klusje van niks”. Behoorlijk arrogant allemaal en het is vragen om moeilijkheden, maar we zullen zien. Ik blijf optimistisch…….!

2 reacties op “Voorbeschouwing…..

 1. Hansje

  mei 27, 2004 at 11:26pm

  Gave t-shirts! Ik heb er vandaag toevallig net eentje voorzien van ‘oranje boven’, maar dan aan de achterkant. Met een pijltje naar m’n (oranje) haar… 🙂

 2. els

  mei 28, 2004 at 11:59am

  ‘k Vind die van jou mooier en origineler, hoor! Maar ja, we waren toch bij de Gamma en als het misgaat in Portugal kun je ze altijd nog als slaapshirt gebruiken!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)