Meisjes van dertien…..

59 eurocent......zonder fratsen

Vanmiddag in de supermarkt stond een groepje brugpiepermeisjes me bij de verse broodjes een beetje in de weg. De diverse broodjes en croissantjes zitten in doorzichtige bakken met een gat erin, waardoorheen je met een tang je spullen moet pakken. Vanwege de hygiëne mag dat niet met je tien geboden.

De meisjes wilden een croissantje. Om half vier heb je trek en ze kosten maar 59 cent. Te bekostigen van een brugpieperzakgeld. Moeders, die klaarzitten met de thee zijn uit. Of niet thuis, dat kan ook. Het was een heel gedoe met die tang, want bij croissants moet je ook nog uitkijken dat je ze niet naar de filistijnen knijpt. Ik was sneller klaar met mijn kaiserbroodjes.

Later zag ik ze buiten lopen eten. Vijf dezelfde paardenstaartjes, vijf dezelfde rugtasjes met vijf dezelfde beertjes bungelend aan de rits én vijf dezelfde croissantjes. Vriendinnen, dat zag je zo…..lief!

3 reacties op “Meisjes van dertien…..

  1. Neneh

    mei 25, 2004 at 4:03pm

    en ze lopen zomaar over straat….. geen mens die het in z’n hoofd haalt ze iets aan te doen…..

  2. els

    mei 25, 2004 at 4:39pm

    Het kwam ook door dat andere dertienjarige meisje, dat het me trof. Zo hoort ’t toch ook?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)