In de bus blazen…..

Onze krant meldde vanmorgen commotie over een bushalte. Dicht bij enkele zorgcentra voor ouderen gelegen, op de Soerenseweg in Apeldoorn. Die mensen maken veel gebruik van de bus. Na renovatie van de weg heeft de gemeente besloten, dat er geen abri meer teruggeplaatst wordt op de plek waar de bus stopt.

De halte is namelijk bij een begraafplaats, waarvan de ingang wordt gemarkeerd door een paar historische huisjes, die op de monumentenlijst staan. Net als die buspassagiers eigenlijk. Maar de gemeente vindt een bushokje afbreuk doen aan de omgeving. Het zou misstaan.

Het enige, dat aan een glazen abri misstaat zijn, dacht ik, de posters voor popconcerten en de halfnaakte lingeriemodellen en zo. Maar een glazen wachthuisje waar mensen, die nou eenmaal vroeg van huis gaan, omdat ze bang zijn de bus te missen, droog en uit de wind kunnen wachten, wat is daar nou tegen?

Maar de bejaarden voeren actie! Met veel gevoel voor drama hebben ze zich door de krant laten fotograferen op de kale halte. In een lange jas met opgestoken paraplu, terwijl je op het plaatje kon zien, dat het hartstikke droog was! Er stond zelfs een ingepakte mevrouw met een rollator op de foto. Hoe ze die een beetje vlot de bus in krijgen? Nou ja, actie dus! Voor een bushok met uitzicht op hun allerlaatste halte…….!

2 reacties op “In de bus blazen…..

  1. Hansje

    juli 1, 2004 at 1:16am

    Koukleumende bejaarden op de barricaden! Zelfs de hardste politicus zal ze niet in de kou laten staan, toch?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)