Europa United……

draadverbinding.....

Nou, alle ouders die een dvd-speler hebben aangeschaft voor achterin de auto, zodat het kroost zich zou vermaken op weg naar het warme zuiden, hebben zeker de scoubidou-rage gemist. Een baal van die plastic touwtjes en je hebt geen kind aan ze! Goedkoper ook. En in de krant stond een foto van een hele schoolklas, die onder leiding van een 14-jarige met handelsgeest, want haar moeder heeft een winkel in hobby-artikelen, een mini-workshop volgde. Die zijn alvast voorbereid op lange ritten.

Er zijn trouwens in heel Apeldoorn geen touwtjes meer te krijgen en menig speelgoedhandelaar slaat zich voor z’n kop, dat hij de rage niet heeft zien aankomen! Het schijnt trouwens in Frankrijk begonnen te zijn met kinderen, die het koperdraad uit elektriciteitsdraad trokken, de holle plastic touwtjes overhielden van die actie en daarmee aan het knopen sloegen. Met bovengenoemd resultaat. Het breidt zich als een olievlek uit over Europa! Misschien verbroedert het wel! Zijn die kinderen in hun vakantie bezig om landen aan elkaar te knopen!

Nederland is voorzitter van de Europese Unie en zou deze hobby zonder meer moeten promoten. Jan Peter is er priegelig genoeg voor. Zo raakt ie de draad niet kwijt, moet met goeie voorstellen voor de draad komen, landen genoeg die tegen de draad in zullen zijn, maar als hij de draad goed opneemt, zullen ze niet aan een zijden draad hangen met het hele parlement, maar aan een stevige scoubidouknoop, want die krijg je maar niet zo los!

Wat me wel opviel in mijn Prisma-woordenboek uit 1982, dat ik nog gebruik omdat het handzamer is dan de dikke Van Dale, maar waarover ik uiteraard zelf mijn kennis uit het groene boekje moet heenhalen, is, dat het woord “scoubidou”daar al in staat! “Knoopwerk van plastic draden” staat er. Wát nou: nieuwe rage……?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)