Una voce particulare…..

nationale driekleur.....
nationale driekleur.....

Ach gossie, wat had ik te doen met die voetballers gisteravond in de middencirkel van de ArenA! Heb je zo’n dramatisch slechte wedstrijd gespeeld en wil je alleen maar zo snel mogelijk naar de kleedkamer om de wonden te likken en dan moet je wachten tot Frans Bauer, die de stemming kunstmatig komt aanzwengelen, is uitgezongen. Dat wil je allemaal toch niet meemaken? Dat is teveel straf.

Ze wáren voor de wedstrijd al gestraft met het moeten aanhoren van Ernst Daniël Smid met de volksliederen. Waarom ís dat toch? Dat sologeblèr, want dat wordt het in zo’n stadion. Ik vind het vreselijk en het versterkt bepaald niet het vaderlandslievende gevoel, dat een volkslied toch zou moeten oproepen!

Zet een mooie uitvoering van de volksliederen door een groot orkest op de speakers, zodat de mensen écht kunnen meezingen. Hou die schnabbelaars buiten de deur, want hier springen de tranen van in je ogen en niet van ontroering.

Kunnen we daar niet een actie voor houden? Ik vind het zó zielig voor zo’n elftal. Je volkslied verkracht en dan verwachten ze van jou, dat je goed speelt. En ja, dat werkt dus voor geen meter……..

3 reacties op “Una voce particulare…..

 1. CasaSpider

  juni 6, 2004 at 6:27pm

  Dat is een interessante stelling, dat het belabberde peil van het Nederlandse Elftal aan het Volkslied (of de manier van voordragen ervan) ligt.
  Als Dick hier af en toe langs komt, schrijft hij dit zeker op een bierviltje!

 2. els

  juni 6, 2004 at 11:17pm

  ’t Moet toch érgens aan liggen? Ik verzin ook maar wat…..

 3. Hansje

  juni 8, 2004 at 12:34am

  Mag dat wel van Beatrix dan? Anders moet zíj haar ‘eigen’ lied voortaan maar voor iedere wedstrijd komen zingen…
  (’t Is trouwens de zóveelste slechte gewoonte die we van de Amerikanen hebben overgenomen…)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)