Afvalrace…….

ouderwets voedingsadvies....

Onze buurvrouw is jarig vandaag. Of eigenlijk morgen, maar als ik morgen jarig zou zijn, zou ik het ook vandaag vieren. Buurvrouw is al over de zeventig, maar vond het toch nodig om aan de lijn te gaan doen. Dat doet ze bij een Chinees, die haar acupunctuurt. Die behandeling gaat gepaard met oefeningen, die ze moet doen. Dat kost haar, vertelde ze over de schutting, ruim een uur per dag en het is vermoeiend. Maar, alles voor het goeie doel en ze is in tien dagen al zeven kilo afgevallen, dus het helpt wel.

Ik had haar over de schutting gesproken en alleen haar hoofd gezien en niet de rest van haar lichaam. Waren we gisteren bij de supermarkt en toen stond ze een paar rijen verderop te wachten bij de kassa. Ze zag ons niet. Nu zien wachtende mensen in de rij van de supermarkt als ze verder niks te doen hebben er meestal niet zo vrolijk uit, maar onze buurvrouw keek ronduit chagrijnig.

En ze is zo vermagerd, vooral in haar gezicht en ze houdt zoveel vel over zo hier en daar, dat ze wel tien jaar ouder lijkt, terwijl ze er morgen echt maar één jaar bij krijgt! Het lijkt mij dus niet verstandig om zo rigoureus af te vallen, Chinees of geen Chinees, het doet je uiterlijk geen goed. Hoe het voelt weet ik natuurlijk niet, maar een vrolijke aangelegenheid lijkt het niet te zijn.

Zal ik haar een leuk kookboek geven morgen en zeggen, dat ze er maar mee op moet houden, want dat ik mijn vrolijke buurvrouw terug wil? Of mag ik me er niet mee bemoeien, omdat ik geen verstand van “lijnen” heb? Ik hoor namelijk bij die Nederlanders, hoeveel procent ook weer?, die wat te zwaar zijn en tóch niet lijnen. Maar die wél op hun voeding letten, hoor, maar dat is meer “de schijf van vijf”en zo, ouderwets dus. Maar ik ben me toch vrólijk, dat wil je niet weten! En bij de Chinees ben ik van de week nog geweest…..!

7 reacties op “Afvalrace…….

 1. CasaSpider

  augustus 15, 2004 at 3:26pm

  Het is natuurlijk niet zeker dat de buurvrouw chagrijnig is door dat dieet. Misschien is ze wel aan dat dieet begonnen voor een leuke oudere man. Nu is ze slank (mager is tegenwoordig een scheldwoord) en ziet die man haar nog niet staan. Daar kun je flink chagrijnig van worden!
  (Maar misschien heeft ze ook gewoon wel zin in chips)

 2. Branwen

  augustus 15, 2004 at 5:51pm

  Of het afvallen zorgt voor grotere hoeveelheden afbraakproducten in het lijf van de buurvrouw (kan ontstaan bij vetafbraak, oeps niet het goede woord, bij gebrek aan beter dan maar even zo). In dat geval is een krat flessen met water een goed verjaardagskado. (goed idee?)

 3. Paul

  augustus 15, 2004 at 6:18pm

  Ik zou die buurvrouw maar niets zeggen. Misschien heeft zij wel als medisch advies gekregen dat zij een paar kilootjes moet zien kwijt te raken.
  Daarbij: gezondheid is belangrijker dan uiterlijk.
  Vind ik tenminste.

 4. els

  augustus 15, 2004 at 11:23pm

  @Casa:Onze buurvrouw is zeer gelukkig getrouwd met een magere man.
  En ze was helemaal niet zo dik, dat het zo fanatiek moest.
  Het was eigen initiatief, Paul,zo’n mond-op-mond-reclame voor die Chinese meneer. En ik vind gewoon dat ze er slecht uitziet en dat bedoel ik niet cosmetisch! Zorg om de buurvrouw zogezegd.

 5. Puck

  augustus 16, 2004 at 2:54pm

  Wat Branwen zegt.
  Zo snel afvallen is ontzettend ongezond. Zeven kilo in tien dagen – allicht ziet ze er slecht uit.
  En nog afgezien van die afvalstoffen: hoe ouder je bent, hoe minder rekbaar je huid. Grote kans dat als ze zo doorgaat, ze straks gewoon één grote lege lubberende zak is (om het maar even oneerbiedig uit te drukken).
  Dat ze enthousiast is compliceert de zaak wat: ze zal daar toch niet snel van weg te redeneren zijn. Maar je zorgen lijken me terecht.

 6. Hansje

  augustus 16, 2004 at 10:30pm

  Wat sneu voor je buurvrouw – lijnen terwijl het eigenlijk helemaal niet eens hoeft. Alleen omdat allerlei sjieke modemeneren vinden dat iedereen maar maatje 38 moet hebben. Ik hoop dat ze gauw tot het besef komt dat plezier in je leven véél belangrijker is dan de ‘perfecte’ maat.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)