Second best is ook best….

45 vlammen.....

Mensen, IOC-lid zijn valt niet mee. Helemaal als je een man op leeftijd bent. Het kan dan zomaar gebeuren, dat je zo’n vijfenveertig jonge meiden moet zoenen, twee keer dan, hè, op elke wang één, nadat je ze een medaille hebt omgehangen. Daarna moet je ze een lauwerkransje opzetten en dat is ook een heel karwei, want die meiden hebben staartjes en knotjes in d’r haar, dus dat ding komt nooit goed terecht en daar heb je toch als oudere man helemaal geen verstánd van,zeg! Het was in ieder geval bij de uitreiking van de medailles aan de hockeydames een heel gedoe met al dat gezoen er bij.

Argentinië was heel blij met hun brons en Duitsland was al in de zevende hemel met dat goud, dus dat zoent wel gezellig. Maar de Nederlandse vrouwen hadden zo ongelooflijk de pest in, dat het “maar” zilver was geworden, dat ze een slap handje meer dan genoeg hadden gevonden en dat stond duidelijk op hun gezicht te lezen ook. De heren lieten zich echter niet ontmoedigen en zoenden er op los. Hoort bij het takenpakket. Vijftien vrouwen per ploeg, ga er maar aan staan! En dat op die leeftijd….

We zagen trouwens in een reportageflits wat Anton Geesink allemaal doet op een dag. Nou, dat is ook niet mis. Twee charmante helpsters tot zijn beschikking, die alles voor hem “uittypen” en zo. Van vergaderingen tot verstopte wc-potten, hij bemoeit zich naar eigen zeggen met alles. Olympische conditie, die man. En dat op die leeftijd….

Maar tot mijn grote genoegen zag ik later, dat de hockeydames zich in het Heineken House inmiddels hadden verzoend met hun zilveren plakken. Heeft dat zoenen toch effect gehad…..!

3 reacties op “Second best is ook best….

 1. CasaSpider

  augustus 27, 2004 at 3:18am

  Ja, of het feit dat Anton Geesink net hun toiletpot eindelijk eens had ontstopt… 🙂
  Worden de heren hockeyers straks eigenlijk ook gezoend?
  (ongeacht goud of zilver)

 2. els

  augustus 27, 2004 at 12:25pm

  ‘k Ben bang, dat er geen leuke jonge vrouwelijke IOC-leden bestaan. Het blijft hoe dan ook behelpen….

 3. jan

  augustus 27, 2004 at 7:15pm

  tja, zet een stel bossche meiden in een kroeg hen het is meteen lache….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)