Senseo and simplicity…..

zo simpel....

Philips is van slogan veranderd. In plaats van “Let’s make things better” is het nu “Sense and simplicity”. Bedacht onder het genot van een kopje Senseo waarschijnlijk, de simpelste manier van koffiezetten. Het is een mooie slogan, passend bij deze tijd, maar je kunt er geen geintjes meer mee maken zoals “let’s make better things” of zo. Da’s wel jammer.

We waren trouwens vanmiddag even op bezoek bij een gloednieuwe vestiging in Apeldoorn van een bedrijf, waar ze spullen ontwikkelen op het gebied van computeraanpassingen voor gehandicapten. Zowel voor visueel- als motorisch beperkte mensen. Advies en training verzorgen ze ook. Zij hebben ook een slogan, al hangen ze die niet aan de gevel: “Let’s make things less expensive!”. Omdat er een soort monopoliepositie was, waarbij twee bedrijven zo’n beetje de dienst uitmaakten als het op levering van die aanpassingen aankwam en de mensen én hun zorgverzekeraars weinig te kiezen hadden, is een nieuwe concurrent in deze business helemaal niet zo slecht! Vooral vanwege die “slogan”! Het kan namelijk goedkoper als je de mensen om wie het gaat “op maat” kunt helpen.

Iedereen moet uiteraard de aanpassingen kunnen krijgen, waardoor hij of zij optimaal kan functioneren in deze moderne tijd. Maar wat heeft iemand er aan om een computer te bezitten met toeters en bellen, waarvan hij niet weet waarom ze d’r aan zitten? Domweg omdat hij ze niet nodig heeft of niet kan bedienen, wegens gebrek aan dat advies en die training. Ik draaf misschien wel door, maar we hoorden en dat weten we uit eigen waarneming ook, dat mensen spullen in de kast hebben staan, ooit toegewezen “omdat men er recht op had”, maar waar helemaal niks mee gebeurt! En dat zijn geen speeltjes van de Blokker, hoor! Die overkill hebben wij met z’n allen betaald via de ziektekostenverzekering.

’n Heel andere business, maar eigenlijk net zoiets: hoeveel mensen willen eigenlijk alleen maar een telefoon, waar je mee kunt bellen en gebeld worden. Dat ie mobiel is, is voor veel mensen al genoeg en voldoet daarmee aan de behoefte. Goedkoop wordt hij daar ook nog van, alleen heet het dan een “bejaardentelefoon”. Vooruit dan maar. En dat “SMS de boodschap” is, daar hebben ze geen boodschap aan.

Na alles wat we vanmiddag hier gehoord hebben, wordt het nog wel wat met de betaalbaarheid van de zorg. Het zal nog even moeten doordringen tot allerlei regionen, maar toch. Bezuinigen moet niet via de thuiszorg en de verpleeg-en verzorgingshuizen,waar we misschien allemaal ’n keer afhankelijk van kunnen worden, wat ik niemand toewens, maar een goed beleid bij het toewijzen van aanpassingen en begeleiding daarvan kan veel opleveren.

Zo, en nu een Senseo.

***Update! Zoals dat gaat met gloednieuwe bedrijven was ik niet helemaal volledig in de verwijzing naar hun website! Ze hebben inmiddels ook een nieuwe welkomstpagina, die je op deze plaats kunt vinden.

3 reacties op “Senseo and simplicity…..

 1. CasaSpider

  september 15, 2004 at 3:13am

  Grappig, ik dacht ook meteen aan Senseo toen ik de slogan zag… 🙂
  (Heb het helaas niet eens vermeld in mijn stukje!)

 2. Paul

  september 18, 2004 at 9:51am

  Toch werd de thuiszorg vroeger ook te pas en te onpas vergoed. We moeten weer terug naar de tijd waarin we onze familie en vrienden kunnen vragen voor het opknappen van kleine huishoudelijke taken anders wordt het zorgstelsel onbetaalbaar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)