Effe checken…..

veilig.......

Dat je zo nu en dan merkt, dat je een dagje ouder wordt, nou ja, daar valt mee te leven, maar vandaag gebeurde me toch iets, dat me qua verstandelijke vermogens zorgen baart. Zo begint de aftakeling dus, hè? Ik leg het even uit. Ons huis wordt beveiligd. Door een alarmsysteem met letterlijk toeters en bellen en ook verbonden met een meldkamer, je komt er bij ons niet zomaar ongemerkt in als we d’r niet zijn. Toen dat allemaal werd geïnstalleerd een paar jaar geleden vond ik het eigenlijk maar onzin en eng ook nog, maar alles went, zelfs voor mij. Als we weg gaan is het een kwestie van een knopje op de afstandbediening als je buiten staat, je hoort wat piepjes en je weet dat er op je huis wordt gelet.

Dat namen we tenminste altijd maar aan, want de afschrijvingen voor deze dienstverlening zijn ook altijd netjes op tijd dus dan lijkt de boel wel in orde. Maar dan moet je bij terugkomst niet proberen of je het alarm weer kunt afzetten met de afstandbediening van de auto, want dat blijkt niet te werken.

Voordat ik in de gaten had, wat ik precies fout stond te doen, kun je nagaan wat een automatismen een mens in zich heeft, was er inmiddels zoveel tijd verstreken, dat het alarm luidkeels in werking ging. Weten we ook eens hoe dat klinkt. Als ik een dief was zou ik me wezenloos zijn geschrokken en gemaakt hebben dat ik weg kwam. Wat een keet!

Ik zette het alarm uit en op hetzelfde moment ging de telefoon. Een mevrouw vroeg, of er iets en zo ja, wat er aan de hand was. Mijn man vertelde, dat het loos alarm was en dat de melding onze fout was. Dat ie niet zoiets zei als: “mijn vrouw heeft haar dag niet” daaruit blijkt hoeveel hij van me houdt. En het alarm werkt dus! Toch een geruststellende gedachte dat we niet voor nop betalen……!

2 reacties op “Effe checken…..

 1. Juul

  oktober 26, 2004 at 6:08pm

  Maar wat nu als er écht een inbreker binnenstaat, de telefoon opneemt en zegt dat er niets aan de hand is???
  Ooit woonde ik ook in een huis met alarm, dat had echter de gewoonte om de haverklap af te gaan waardoor ik telkens met hartkloppingen in bed lag. Heb het uitgezet.

 2. els

  oktober 26, 2004 at 6:15pm

  Je moet een codenummer opgeven. En dat wéét die inbreker natuurlijk niet!En dan staat ( als het goed is) de politie voor z’n neus, denk ik, hoop ik….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)