Leesvoer…….

sloofje....

In de wachtkamer van de tandarts liggen redelijk recente tijdschriften. Leuke tijdschriften ook en een beetje van niveau. ( Dat is zijn rekening ook, maar dat terzijde). Anders dan bij de Chinees, waar de blaadjes voor de grootste gemene deler van de bevolking liggen: Story, Weekend en de Panorama. Bij de kapper hebben ze de leesmap, dus voor iedereen wat en onze dokter legt de krant van die dag, medische folders, tijdschriften van patiëntenverenigingen en zo nu en dan de Margriet van zijn vrouw in de wachtkamer.

Wachten bij de tandarts vind ik dus het leukst en veel te kort, want hij heeft ook mooie woonbladen liggen. Vanmiddag zag ik daarin de aanprijzing van een keukenschort. Het was verpakt als magnetronmaaltijd met de aanduiding: houdbaar tot 2021. Op het schort stond een tekst.

” Het huwelijk. Ik heb je alles gegeven: een gedicht, mijn maandsalaris, een kind. Kun je nu even kijken of het eten klaar is?”. Vroeger noemden ze een schort ook wel eens een sloof. Maar dat is ouderwets overdreven in dit geval. Als het zo netjes gevraagd wordt….?

1 reactie op “Leesvoer…….

  1. karin

    oktober 18, 2004 at 8:27pm

    ze zijn erg leuk, qua prijs ook net niet te duur om kado te doen. en die van vorkie en mes is geweldig!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)