Spaart u ook zegeltjes….?

geen fratsen...???

Als vervolg op mijn eerdere verhaal kan ik nu verslag doen van hoe het is om met een vólle boodschappenwagen gebruik te maken van de caissièreloze betaalmogelijkheid bij onze super. Nou, het was een zóótje!! En dat is nog mild uitgedrukt.

Ten eerste wilde iedereen wel eens meemaken hoe dat nou ging met zo’n apparaat. Vooral de mannen! “Laat mij maar”, zeiden ze dan tegen hun vrouw. En “hoe scan je een krat bier?”, belangrijke vraag met een voetbalavond in het vooruitzicht. Al met al waren de rijen dubbel zo lang als die bij de meisjes.

Als je de kar leeggescand hebt sta jij met je kar aan de ene kant van het apparaat, terwijl je betaalde boodschappen verweesd aan het eind van de band liggen. Er was maar één doorgang. Dus de hele rij moest achteruit en jij door al die mensen heen om verenigd te worden met je koopwaar.

“Uw boodschappen bevinden zich op band 4c” stond er op de kassabon. Voor het geval je ze niet meer herkent of erg kort van memorie bent.”Hé, had ik tompoezen? Lekker!”. Er zit geen afscheiding tussen de diverse banden dus als je tijdelijke buurman zin in tompoezen heeft kan ie ze zó meenemen. “Daar gaan we nog iets aan doen”. zei de nog niet ontslagen medewerkster, die even meehielp. Er komen schotjes tussen of zo.

C1000 heeft een actie lopen, waarbij je zegeltjes moet sparen voor een doos boodschappen. Maar die zegeltjes moet je aan een aparte balie halen en als je prijs stelt op je statiegeld moet je dat ook daar regelen. Boodschappen doen wordt dus hard werken voortaan.

Ik moest trouwens wel erg lachen om een meneer, die zijn spullen had gescand, routineus met zijn kassabon voor de scanner had gezwaaid om het hekje te openen en die vervolgens met z’n lege kar buiten stond. Hij was z’n boodschappen vergeten!

Een mevrouw, die met een rood bezweet hoofd de hele procedure had gevolgd, riep: “Dat was eens, maar nóóit weer!”. Ik ben bang, dat ze ongelijk krijgt. De eigenaar van deze winkel was ooit ook de eerste met een volautomatische retourette. Daar heeft ie zelfs een prijs voor gekregen. Zo’n ondernemer is het. Maar de rijen bij de caissières schoven vandaag probleemloos door, statiegeld keurig verrekend en mét zegeltjes…….

1 reactie op “Spaart u ook zegeltjes….?

  1. Anoniem

    oktober 9, 2004 at 11:27pm

    Het is pas kicke als je gewoon met je volle boodschappenwagentje door de scanner heen kunt. Gaat veeeeeeeeel vlugger en hier wacht ik al minstens tien jaar op!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)