Apeldoorn vooruit……

pinnen.....

Ze kunnen van mij niet zeggen, dat ik niet met m’n tijd meega. Zeg nou zelf: ik heb vanmiddag mijn boodschappen gescand in de supermarkt zonder caissière. De eigenaar van onze buurtsuper C1000 heeft twee van dergelijke kassa’s aangeschaft. Inderdaad gaat het lekker snel.

Nou had ik vanmiddag ook niet zoveel: een zak boerenkool, twee rookworsten en een paar Monatoetjes dus hoe het zaterdag gaat met een volle kar dat moeten we nog maar es zien. Om het “scangebied” te verlaten moet je met je kassabon langs een apparaat wapperen en dan gaat het hek voor je open. Er schijnt absoluut op geen enkele manier mee te sjoemelen te zijn. Dat lazen we al in de krant.

Dus als je spruitjes afweegt kun je er niet na het bonnetje opplakken nog gauw een handje bijdoen, want dat merkt de kassa aan het gewicht. Elk artikel moet je apart op de band leggen en dan is het net de bagagescanner op Schiphol. Je ziet je boodschappen pas aan het eind van de band weer terug. Er zit een zogeheten servicemedewerkster, die de boel in de gaten houdt en van haar kreeg ik vanmiddag een bos bloemen omdat ik op deze nieuwe manier mijn boodschappen had afgerekend.

De caissières die er (nu nog) zitten en van wie we de meesten kennen, omdat er in al die jaren haast geen personeelsverloop is geweest, zullen weinig aanspraak hebben aan hun nieuwe collega’s. Maar hun baas zal die niet hebben aangeschaft vanwege de hondentrouw van zijn personeel. Mooi hoor, die nieuwe ontwikkelingen, maar gezellig? Ik heb nog even gezwaaid naar de kassameisjes, nu kan het nog……….

2 reacties op “Apeldoorn vooruit……

 1. CasaSpider

  oktober 7, 2004 at 3:48am

  Zo zwaaiden we jaren geleden naar de omroepsters (en Hans van der Togt) die werden vervangen door computers.
  Maar ja, dat waren er een hoop minder dan dat er caissieres zijn…

 2. jan

  oktober 7, 2004 at 7:18pm

  Waar is de tijd dat Ome Jan op donderdag het door mijn moeder ingevulde boodschappenboekje kwam ophalen en hij ’s zaterdags de doos boodschappen kwam brengen. En als we een keer krap bij kas zaten dan betaalden we volgende week.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)