Wrede op aarde……

kleiduif.....

Wij waren als jaren-zeventig-ouders best wel principieel. We gaven onze toen nog onbedorven kindertjes absoluut geen oorlogsspeelgoed, dat in die jaren in soorten en maten voorhanden was. Het was de tijd van “Ban de bom”-posters en zo. Ik was laatst in een speelgoedwinkel en, hoewel niet in grote hoeveelheden en niet prominent, het militair getinte spul ligt er nog.

Maar de tendens is wat gruwel betreft aan het verschuiven. Ik zag gisteren in een programma op de tv, dat ze in Amerika poppetjes verkopen, die seriemoordenaars voorstellen, die ook echt bestaan (hebben)! “Killerdolls” heten ze. Hoe ziek moet je zijn om zoiets te verzinnen en hoeveel zieker om het te kopen?

Maar in Amsterdam hebben ze ook iets leuk nieuws verzonnen op toeristisch gebied: de liquidatietour! Een route langs de plekken waar mensen zijn geliquideerd. De deelnemers krijgen ook een echt kogelbestendig vest aan ter verhoging van de criminele beleving. Ik denk, dat je over een poosje wel zult kunnen kiezen of je de 5-. 10- of 15-kilometerroute wilt. Zoiets als bij de avondvierdaagse………

2 reacties op “Wrede op aarde……

  1. jan

    oktober 3, 2004 at 1:08pm

    Toen een collega mij dit van de week vertelde dacht ik dat het een geintje was. Maar nu moet het wel waar zijn.
    Wat betreft het speeldgoed. In de Belgische bedevaartplaats Scherpenheuvel (als je ooit in de buurt bent naar toe gaan!) staan rond de kerk elke zondag stalletjes met devotionalia en speelgoedwapens. . .

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)