Goodbugs…..

wacht u voor de goodbug.....

Gisteren zag ik Tineke Verburg weer eens ouderwets in haar rol als World Trade Center-babe. Ze ondervroeg allerlei slimme mannen over hun succesvolle handel. Het ging deze keer over groenten en fruit. Daar moeten wij allemaal respectievelijk 200 gram en 2 stuks dagelijks van nuttigen om gezond van lijf en leden te blijven. Dan storten wij niet in en de handel ook niet. Dat je het maar weet.

Omdat het vandaag Dierendag is vond ik het wel toepasselijk om te horen, dat ze hier te lande allerlei diertjes kweken om te exporteren. En dan geen koeien en varkens, maar hele kleine beestjes die moeten helpen om plagen in gewassen te bestrijden. Sluipwespen en lieveheersbeestjes en zo. En dan kweken ze ze ook nog zo, dat een diertje geschikt is voor het land waar hij wordt ingezet. Dus een Hollands lieveheersbeestje kun je geen Japanse bladluis voorzetten, want dat werkt niet. Dat luistert heel nauw.

Ik vond het fascinerend. Er gaan miljoenen om in dat bedrijf. En het was natuurlijk weer een Hollandse opa-tuinder, die dat heeft ontdekt. Had geen zin in chemische bestrijdingsmiddelen op z’n tomaten en dacht na. Je moet er waarschijnlijk wel een mierenneuker voor zijn, excusez le mot.Waar een klein land groot in kan zijn! Groot in kleine beestjes. Ik krijg er wel jeuk van……..

2 reacties op “Goodbugs…..

  1. CasaSpider

    oktober 5, 2004 at 1:10am

    Ja, en Tineke Verburg ook. Ik heb ooit eens een gesprekje met haar gehad en was daarna een grote fan. Een leuke vrouw!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)