Het verschil tussen verven en schilderen….

je hebt kwasten en kwasten.....

En nu is het dan zover. Er klinkt een schuurmachine door ons huis. Al vele uren en wat moet gebeuren, dat moet gebeuren, maar als je pijn in je knar hebt is het een ontzettend vervelend geluid. Omdat ik zo verkouden ben en waarschijnlijk niet helemaal koortsvrij (ik temperatuur trouwens nooit, heb zelfs geen thermometer meer in huis sinds we geen kleine kinderen meer hebben) kan ik misschien beter niet naar buiten. Maar om van dat geluid af te zijn moet ik even weg.

We zijn het weekend weggeweest en ik ben al een paar dagen uit de running dus onze voorraadkast ziet er uit als die van een zwaar bezuinigende familie. Ik trek een dikke jas aan en ga met de auto even boodschappen doen.

Het klinkt wel heel “degelijk”, hoor, dat schuren. In de tijd, dat ik zelf de boel verfde, kocht ik altijd allerlei wondermiddeltjes om het te verven oppervlak geschikt te maken voor de schilderklus. Ik was gevoelig voor reclames, die me minder werk beloofden en ik kan me eigenlijk niet herinneren, dat ik ooit echt aan het schuren ben geweest. Vandaar dat de schilder, die zich met veel zelfkennis “de lawaaipapegaai”noemt, nu zoveel te doen heeft. Maar zo is het leven, ieder z’n vak, je hebt amateurs en professionals……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)