Leuk gevonden…..!

echt waar gevónden, edelachtbare!

Mooi berichtje in de krant vanmorgen. Gisteren stond er een Deventernaar terecht, omdat hij beweerde een gloednieuwe dvd-speler bij het grof vuil te hebben “gevonden”. De openbaar aanklager geloofde hem niet. Verdacht hem van diefstal of in ieder geval heling. De man bleef bij hoog en bij laag volhouden, dat het was zoals hij zei: gevonden langs de stoep.

Zijn advocaat hielp ‘m nog een handje door op te merken, dat er wel vaker nog erg goeie dingen bij het grof vuil staan. Laatst een nog heel goede computer bijvoorbeeld, langs de straat gezet door een openbaar aanklager. De rechter kon er weinig tegenin brengen en sprak de man vrij.

Dus ga rustig op het dievenpad. Je weet nu wat je te doen staat als je gesnapt wordt: gewoon zeggen, dat je iets “gevonden” hebt. Wat een paradijs is het hier toch……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)