Woord…..

Nu hoorde ik gisteren toch een schilder tegen zijn collega’s zeggen, dat de “smetplanken” al in de grondverf stonden. Bij navraag blijken dat de houten planken in het trappenhuis te zijn, waar de leuningen op gemonteerd zitten. Die zijn er nu vanaf, zodat ik soms als een viervoeter naar boven stekker. Van mij mag ie ze dus wel afschilderen .

Maar van het woord “smetplank” had ik echt nog nooit gehoord. In mijn Prismawoordenboek staat het dan ook niet en Van Dale zit in een verhuisdoos en daar kan ik even niet bij. Ik weet niet uit welke eeuw dat woord stamt. Smetstof, smetvrees, maar smetplank? Nou ja, een mens is nooit te oud om een nieuw woord aan zijn vocabulaire toe te voegen. Het klinkt wel lekker ambachtelijk……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)