Kerstavond……

Sneeuw? Vergeet 't maar.....!

De meisjes van de supermarkt hadden vandaag achter de kassa niet hun bekende geruite bloesjes aan met schort, maar waren op chic. De meesten in het zwart met oorbellen en de haren mooi in krul en kleur. Het stond best feestelijk en hun baas heeft feestelijk verdiend vandaag!

Wat is er veel ingeslagen, zeg! De vakkenvullers konden het niet bijhouden en de bevoorradingsvrachtauto’s reden af en aan. De heer Wellink van de Nederlandse Bank kan tevreden over ons zijn. Er is naar behoren gespendeerd, zoals áfgesproken.

Wij gaan morgenavond met de hele familie aan tafel, waarbij we de maaltijd qua bereiding hebben verdeeld. Eén dochter doet de voorafjes, ik zorg voor het middendeel en de andere dochter neemt het dessert voor haar rekening. De heren zijn vrijgesteld, die mogen voor het vloeibare gedeelte zorgen. Daar hebben ze ook het meeste verstand van.

We hebben een paar kleinzonen met waterpokken, de één is er net af, maar toch nog niet helemaal oké en de andere is, hoewel zeer vrolijk, nog gespikkeld. De jeuk is het lastigst! Maar of ze veel kersthonger zullen hebben is dus maar afwachten.

Dus ik ga nu vlees braden en vast stoofpeertjes stoven dan is dat maar klaar. Echt oma-voer, hè? De rest doe ik dan morgen. Nou, dan wens ik nu iedereen fijne dagen. Doe waar je zin in hebt, eet waar je zin in hebt en geniet ervan, dat je twéé dagen hebt, al heb je die elke week, want een zaterdag en een zondag om kerst te vieren is eigenlijk ongelooflijk slecht geregeld. Maar ja, wie we daar de schuld van moeten geven, ik zou het niet weten……..

6 reacties op “Kerstavond……

 1. Irene

  december 24, 2004 at 8:44pm

  Veel genoegen met de hele familie. Doe waar je zin in hebt, wat een aardige wens. 🙂

 2. Hansje

  december 25, 2004 at 12:16pm

  Leuk, zo’n gezamenlijk bereide maaltijd! Veel plezier met z’n allen en fijne dagen, Els!

 3. Pollie

  december 25, 2004 at 2:10pm

  Voor jou ookk hele fijne dagen enne morgen ga ik ook stoofpeertjes maken dat ruikt altijd zo lekker!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)