Sint…..

dat zullen we doen, sint!....

We vierden gisteravond Sinterklaas, zodat de kinderen de hele zondag de tijd hadden om met hun nieuwe spulletjes te spelen. We waren in het huis van onze jongste dochter en haar man. De kinderen waren wel wat opgewonden, maar ze zijn zo zoetjesaan door de wol geverfd, hoor! Ze zien hem aankomen op televisie of “in het echt” in stad of dorp. Vanwege al een Sinterklaasfeest op school of kinderspeelzaal en dan nog Sinterklaas op papa’s werk dus dan kan Sinterklaas gewoon thuis er nog wel bij.

Dat had je vroeger minder, dan concentreerde de spanning zich op één avond. En wat moesten wij ons in bochten wringen om het allemaal een beetje natuurlijk te laten lijken! Er was meestal een leuk Sinterklaasverhaal op de televisie ’s middags om in de stemming te komen. En dan ’s avonds een plotseling wc-bezoek compleet met waterspoeling om de afwezigheid van een van de ouders te verklaren, er moest hoognodig even iets aan de buurvrouw worden gevraagd, je holde je ongelukkig om op tijd weer binnen te zijn na het gebonk op de ramen.

Onze dochter vertelde gisteravond gewoon, dat ze voetstappen had gehoord buiten en even was gaan kijken. In werkelijkheid had ze de in de garage verzamelde zakken met cadeautjes op haar gemakje achter het huis gezet en toen pas alarm geslagen! Het is makkelijk als je wat buitenaf woont, waar het donker is en je de ruimte hebt! Ze was niet eens gemist, want er was andere familie zat! De vreugde bij het “vinden” van een en ander was uiteraard groot en hoe dat spul daar gekomen was? Volkomen oninteressant!

Sinterklaas vieren is het leukst met kinderen eigenlijk. Alleen de gedichten moeten superkort zijn, want daar hebben ze geen geduld voor. Dat is wel jammer, want wij zijn een familie van rijmelaars. Maar dat komt later wel weer. We spreken elk jaar af, dat we het niet te gek zullen maken, maar het was toch wel weer zo, dat er veel cadeautjes waren voor iedereen.

Ik begin zelf al in augustus rond te kijken, dat is een afwijking, ik weet het. Ik kan niet tegen “last minute”. Behalve bij gedichten, dat is heel gek, die rammel ik er zo uit als er druk op staat. Nog een afwijking waarschijnlijk.

Onze oudste kleinzoon, die al leuk begint te lezen, was zeer trots dat hij de namen op de pakjes zelf kon lezen. Hij mocht ze uitdelen. Hij was de hele avond in topvorm. Erg leuk. “Dit cadeau is voor…..”, zei hij dan. Z’n vader zorgde voor de eerlijke verdeling.

’n Hele gezellige avond en nu óp naar de kerst. Ik heb het idee, dat de mensen in deze donkere tijden en dat donker dan in meerdere opzichten, behoefte hebben aan licht en warmte. Ik ook. Ik heb al veel buitenkerstverlichting in de tuinen gezien . Onze kerstboom staat ook vroeg dit jaar, dat is zeker en dan met onze nieuwe verwarmingsketel……..

1 reactie op “Sint…..

  1. Hansje

    december 8, 2004 at 9:43pm

    Sinterklaas is schitterend met kinderen die nog niet zijn ingewijd! En daarna wordt het weer leuk door de gedichten en de surprises. Ik geniet er nog steeds ieder jaar van.
    En nu weer op weg naar kerst… het blijft een feestmaand, december! 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)