Vieze praatjes…….

optisch schoon, toch?...

Getverderrie, wat is het smerig in Apeldoorn! Je kunt hier ook eigenlijk je huis niet uit, hoor! Gauw over de mesthopen even wat boodschappen doen, als je thuiskomt meteen onder de douche, want je stinkt een uur in de wind natuurlijk. Mondkapjes zouden hier verplicht moeten zijn, want Apeldoorn is zeer schadelijk voor de volksgezondheid.

Ach, zo zielig! Zat onze burgervader gisteravond op de televisie glunderend te wachten tot zijn stad zou worden verkozen tot iets, waarin, dát was al wel bekend, ze éérste geworden was en toen bleken we de smerigste stad van Nederland te hebben! Dat hadden de twee dames van “Hoe schoon is jouw huis” even vastgesteld. Eén van die twee had trouwens wel verklaard, dat ze niet wist wat ze in Apeldoorn vast te stellen hadden dus zo smerig was het nou kennelijk ook weer niet. De dames zijn heel wat gewend. Kortom: wat een flútprogramma, zeg! Gepresenteerd door de vrouw, die pas geleden werd uitgeroepen tot de stijlvolste tv-babe, Bridget Maasland. Blond en docente copulatie-wetenschappen.

ik vind het wel best, maastricht....

De beste stad van Nederland is Maastricht met ook nog eens de beste burgemeester! (We hoorden vanmorgen op de radio, dat ze het daar op de Vinkenslag niet helemaal mee eens zijn, maar dat kan). Hij was blij met de verkiezing, de burgemeester. Nou vínd ik Maastricht ook leuk, hoor, pas nog geweest, maar zo’n stemming is toch onzin.

Ik neem aan, dat elke stad en elk bestuur zijn best doet als het op de leefbaarheid aankomt. Maar je bent wel afhankelijk van de welwillendheid van je bewoners en dat zal niet altijd meevallen. Apeldoorn is trouwens in nóg iets eerste geworden, maar dat werd, wegens tijdgebrek, niet vermeld. We hebben hier het best gevoerde jeugdbeleid. Lijkt me toch wel vermeldenswaard. Ik ben toch een beetje kriebelig. Nou ja, kom allemaal maar kijken in Apeldoorn, d’r is niks van waar. Als de diftar-containers, die je met een plastic kaartje moet openen het even niet doen en de mensen hun zak vuilnis niet mee terugnemen naar hun flat, maar er naast zetten, ja dan wil het er wel eens wat rommelig uitzien, maar dat zijn kinderziektes van het systeem. Daar moet je niet over zeuren, gewoon in de parken gaan kijken of in de binnenstad of op ’t Loo. Daar vegen ze élke dag, echt waar……….

3 reacties op “Vieze praatjes…….

 1. jan

  december 21, 2004 at 6:09pm

  Den Bosch is laatst uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. ’t Is een mooie binnenstad, maar die kan niet tippen aan Amsterdam, vind ik. De burgemeester was heel boos omdat de regionale omroep daar te summier over had bericht. Maar ja wat wil je als de jury bestaat uit detaillisten waarvan de meesten uit Den Bosch komen. Er zijn tegenwoordig zoveel prijzen dat er geen doorkomen meer aan is. Niet meer serieus nemen. Overigens: toen ik nog op de Veluwe woonde was ik vaak in Apeldoorn. Mooie stad. Zuinig op zijn!

 2. els

  december 21, 2004 at 8:08pm

  @CasaSpider: Gisteravond was ik zo ongeveer verkóóld, dat is vandaag wel een beetje over. Maar als je bedenkt dat ik een geboren Amsterdammer ben, dan heeft Apeldoorn toch niet te klagen over de betrokkenheid van z’n importburgers, toch?
  @Jan: We vinden ’t hier prachtig dus aan ons zal het niet liggen wat “zuinig zijn op” betreft.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)