Schot in het doel……..

huiswerkbegeleiding.....

Voetbalclub ZVV hier in Apeldoorn heeft een prachtig initiatief ontwikkeld, waar iedereen heel enthousiast over is! Na schooltijd gaan kinderen naar de club om “naast het ballenhok”, zoals het in de krant omschreven stond, hun huiswerk te maken. Er lopen vrijwilligers rond, die de zaak begeleiden en in de gaten houden en als ze klaar zijn mogen ze, afhankelijk van het weer, buiten op het veld of in de sportzaal sporten. Voetbal, maar ook andere sporten zoals hockey of volleybal, zodat de kinderen te weten komen, dat er nog meer is dan alleen maar voetbal.

Dat deze werkwijze kinderen helpt structuur aan te brengen merken ze op de scholen al. Onderwijzers zijn enthousiast. Je kunt het klantenbinding noemen van zo’n voetbalclub, maar doordat ze ook andere sporten aanbieden kun je ze daar niet van betichten!

hollen maar.......!

Ik vind het geweldig. Hoeveel kinderen zijn er niet die thuis geen rustige plek hebben om hun huiswerk te maken of van wie de ouders het niet zo belangrijk vinden wat ze in de tijd na school uitspoken? Wel vind ik, dat dit initiatief een flinke bak geld mag krijgen, want het is toch een vorm van buitenschoolse kinderopvang! Deze kinderen hangen alvast niet verveeld rond in een winkelcentrum of voor de televisie, toch? Nee, deze oma ziet het hĂ©lemaal zitten, hoor……!

2 reacties op “Schot in het doel……..

  1. jan

    december 19, 2004 at 6:40pm

    Dat gaan we meteen oppikken bij de omroep om er voor te zorgen dat het in Brabant ook voet aan de grond krijgt!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)