Vriendendienst…..

je beste kameraad.....

Een scholier had dezer dagen dikke pech! De politie is hier tegenwoordig flink aan het controleren . En dan niet alleen te hard rijdende automobilisten of gasten die met een flinke slok op achter het stuur zitten, maar ook jongetjes die zonder licht op hun fiets door het duister rijden.

Als ze je aanhouden kost je dat € 7.50. Dat vinden jongetjes zonde van hun zakgeld en dan geven ze een andere naam op aan de agent dan die ze van hun ouders hebben gekregen. Het jochie, waarover ik las, zei dat ie Gijs heette.

Erg vervelend voor hem was, dat op dat moment een schoolvriendje lachend langsreed en riep: “Hé, Pieter! Dat is balen, hè?”. Waarop de agent zijn wenkbrauwen optrok en een boete van € 35,- uitschreef wegens het verstrekken van valse gegevens! Van je vrienden moet je het maar hebben.

Hoewel ik een dubbele boete zou willen opleggen aan ouders, die hun kinderen op een onverlichte fiets naar school laten gaan, maar da’s teveel “normen en waarden”-geklets waarschijnlijk……

4 reacties op “Vriendendienst…..

 1. ~HJ

  december 17, 2004 at 12:53am

  Vraag ik me ineens af; verschillen de hoogtes van de boete per gemeente? Hier is het rond de €25,- Het vriendje van mijn zoon kreeg een boete van €10,-, niet omdat hij geen licht op zijn fiets had. Zijn ouders hadden (net als ik) zo’n fijn setje op batterijen gekocht ter vervanging van niet meer aanwezige verlichting. Maar dat knippert, en dat leidt te veel af. Nou vraag ik je… val je op, ist weer niet goed…

 2. Puck

  december 17, 2004 at 7:17am

  Ik heb geen licht, om de eenvoudige reden dat mijn fiets helemaal uit elkaar moet worden gehaald om het licht te repareren en ik daar het geld niet voor heb.
  Niettemin vind ik dat je groot gelijk heb met je dubbele boete. Elke avond dat ik buiten fiets, ben ik in voortdurende angst voor een aanrijding (en gezien het aantal auto’s en fietsers dat me rakelings passeert is die angst niet onterecht). Het is geen kwestie van normen en waarden, maar van veiligheid. Iedereen die zonder licht fietst is geschift. Inclusief ikzelf.

 3. karin

  december 17, 2004 at 9:54pm

  er zijn toch hele mooie af-en opklikbare fietslampen te koop, ook in de iets minder duurdere prijsklassen, dus zonder licht fietsen is gewoon stout. (en ik doe altijd even mijn groot licht aan, als me een fiets zonder licht tegemoet komt, ik denk dan altijd dat de boodschap wel duidelijk is.)

 4. karin

  december 17, 2004 at 9:54pm

  ik heb trouwens ook al “ergens” gelezen dat die knul €50 extra moest betalen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)