Water en vuur……..

Sinds oktober op geoefend.....

Een hele grote supermarkt hier in Apeldoorn heeft vanwege een fatale brand bij de buren, een meubelzaak, zoveel rook-en waterschade, dat ze juist in de drukste dagen moesten sluiten. Bovendien is er een muur, die de bedrijven samen deelden, ingestort. De hoogte van de gederfde inkomsten schat de bedrijfsleider op € 400.000,-, terwijl de schade doordat er artikelen als verloren moeten worden beschouwd volgens hem in de miljoenen loopt. Dat is vervelend, maar ik neem aan, dat de verzekering de schade dekt. Ze willen donderdag alweer open zijn.

De meubelboer heeft langer werk, want die zaak is met de grond gelijk. Een pas verbouwd familiebedrijf, zielig, hoor! Oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er zijn daklozen gesignaleerd in een loods achter het bedrijf. Ook zielig dus. De politie zoekt het uit. De familie heeft z’n vuurwerk al gehad.

Maar omdat, met een kleine variant op de uitdrukking, de één z’n brand de ander z’n klant is, was het ongelooflijk druk bij onze supermarkt. Ze konden het niet aanslepen. De eigenaar liep nog net niet handenwrijvend rond!

Ook bij de oliebollenkraam op de parkeerplaats konden ze er niet tegen bakken. Het ding staat er al vanaf eind oktober, maar vandaag was de klapper, want iedereen wil verse bollen. Ik heb vaak gedacht:”Kan dat nou uit, de hele dag met z’n tweeën in een bodywarmer staan te kleumen voor een paar klanten per dag?”. Het lijkt me geen leuk bestaan als oliebollenbakker. Of je moet onderwijl een studie doen of zo. Tijd genoeg. Maar vandaag waren ze met z’n achten! De wachttijden waren twintig minuten of langer. En hoe vaak ze “prettige jaarwisseling” hebben moeten zeggen, je wilt het niet weten, maar dat hoort nou eenmaal bij het oliebollenvak.

Die wachttijden waren er bij de vuurwerkwinkels ook, heb ik gehoord. Ik hou niet van vuurwerk dus ik ben er niet geweest. Anderen kennelijk wel, want ze lopen me hier in de buurt toch een partij te knallen! Zware knallen ook, het lijkt wel oorlog! Laat ze alles maar opmaken, de jongens, scheelt vanavond weer.

Ik las in de krant, dat een man uit Klarenbeek voor € 716,- aan vuurwerk had gekocht. Voor één familie dus, hè, niet voor heel Klarenbeek! Hij was een vuurwerkfreak, zei hij. Maar ik heb ook al verhalen gehoord van mensen, die het geld, dat ze van plan waren aan vuurwerk te besteden, overgemaakt hebben op giro 555. Prima idee. Om die reden hoop ik weinig vuurwerk te zien vanavond……555, lekker makkelijk nummer is dat toch, 555, 555, 555…….
Iedereen een veilige jaarwisseling en het allerbeste voor 555, ach sorry! 2005, bedoel ik!

9 reacties op “Water en vuur……..

 1. Hansje

  december 31, 2004 at 8:14pm

  En toch gaat er weer voor € 50 miljoen de lucht in, deze jaarwisseling. Daar zou 555 héél wat betere dingen voor kunnen doen…
  Ik wens je een plezierige jaarwisseling en een fantastisch 2005, Els!

 2. Neneh

  december 31, 2004 at 11:01pm

  Els, wij wensen jou en je schatten ook een warm en liefhebbend 2005 toe…….
  555….. is 555x beter dan vuurwerk….. maar daar denkt niet iedereen zo over

 3. CasaSpider

  januari 2, 2005 at 2:18am

  Een heel gelukkig en voorspoedig 2005 voor jou en je familie, Els!
  Dat er maar veel gelogd mag worden… wanneer is het volgende dames-uitstapje?

 4. els

  januari 2, 2005 at 2:11pm

  Ja, van het kerstshoppen is niks gekomen! Zieke kindertjes hebben roet in het eten gegooid.Van Paasshoppen heb ik eigenlijk nog nooit gehoord, maar misschien gaan we een trend setten!

 5. els

  januari 2, 2005 at 2:12pm

  …en iedereen bedankt voor de goede wensen!

 6. karin

  januari 2, 2005 at 10:05pm

  paashoppen, dat doet de paashaas toch? 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)