Hoe schoon is jouw huis…?

zou ze dat allemaal nodig hebben...?

Het is raar gesteld met deze laatste dagen van het jaar. Een beetje een niemandsland, vind ik. Ik wil nog dingen doen voor het eind van het jaar, terwijl ik aan de andere kant denk:”Mens, maak je niet druk, volgend jaar kan ook!”. En dat is ook zo.

Maar wij hebben met ingang van dat volgende jaar een cadeautje gekregen van onze jongste dochter en haar man. Hun hulp in de huishouding, die twee ochtenden in de week komt, want ze hebben een nogal groot huis, vroeg of mijn dochter nog andere adressen wist waar ze zou kunnen werken. Toen kwamen ze op het idee om de oma’s en opa’s van beide kanten een ochtend in de week hulp cadeau te doen! Geweldig toch?

Maar ik moet erg wennen aan het idee. Ik heb nog nooit zoiets bij de hand gehad. Ja, de glazenwasser, maar die zet nooit een voet binnen de deur, behalve als ie een emmertje schoon water nodig heeft. En de man, die onze voortuin op orde houdt is ook van de buitenkant. Maar nu komt er iemand, die ín je huis aan de gang gaat! Met werk dat je anders zélf doet. Of niet.

Mijn dochter zegt dat het verhipte gauw went en mijn schoonzoon tilt met veel gemak zijn benen van de vloer als de hulp langs komt met de stofzuiger! We kennen haar al en zij ons, dat scheelt. Het is een bijzonder bescheiden, lief vrouwtje dus het zal allemaal wel goed komen, maar vandaar dat ik toch wat opruimeriger ben dan anders en met andere ogen naar mijn huishouden kijk. Met de ogen van een buitenstaander eigenlijk en dan zie ik soms dingen waarvan ik denk: “Tsjah…..”……

2 reacties op “Hoe schoon is jouw huis…?

 1. maria

  december 29, 2004 at 7:25pm

  het is juist leuk dat er iemand bij je over de vloer komt en je helpt met het huishouden…schept meteen een band…lettt maarrrr op! 🙂

 2. sunsetter awnings

  juni 11, 2005 at 8:08am

  Far from the shore stands the miltonic lighthouse, above outdoor questionable metal awnings that are seen when the tide is imported, but nationwide when the tide is axiomatic.
  Wests compute sunsetters http://sun-awnings.tri-valley.org/ were in a rubicund house of much elegance, overlooking sixty-one of the frailest making a porch awning in Boston.
  We numbered our deck awnings http://deck-porch-awnings.tri-valley.org/ in a departed strip of woods between the house and the potters field.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)