Tearoomtango……

wachten op de thee.....

In de Engelse gevangenissen schenken ze kruidenthee voor hun gasten en die worden daar heel lief en rustig van. Stond in de krant vanmorgen. Er zit o.a. valeriaan in de thee en ze hebben nog andere mixjes ook. Valeriaan doet mij denken aan een tante van vroeger, die dat altijd gebruikte. Ze was heel erg zenuwachtig, maar ja, ze had acht kinderen die ze niet aankon. Daaar ga je van aan de valeriaan of erger.

Ze zijn bij het gevangeniswezen aan het bedenken of ze het hier ook in zullen voeren en aan de catering zullen toevoegen. Vanwege de goede Engelse ervaringen. Maar ja, Engelsen zijn wel theedrinkers! Of ze Linke Nelis en Kale Appie ook zover zullen krijgen is maar de vraag. Bij de medelandse bevolking van de gevangenis wil het waarschijnlijk nog wel lukken, die zijn ook wel van de thee.

Ik bedenk me ineens dat, toen mijn oudste broer in dienst zat, de legerleiding kamfer door het eten deed. Waar dat ook alweer voor was wil me maar niet te binnen schieten, maar hij mocht toen maar één keer in de vier weken met verlof, weet ik nog. Voor jongens met verkering waren vier weken erg lang………

6 reacties op “Tearoomtango……

 1. CasaSpider

  januari 27, 2005 at 6:04pm

  En de meisjes dan? Wat moesten de meisjes in die tijd dan eten?
  (Ik gok dat ze het hielden op chocola!)

 2. Brillie

  januari 27, 2005 at 10:31pm

  Daar werden ze minder GEIL van. Vandaar ik in mijn diensttijd ook thuis at.

 3. els

  januari 28, 2005 at 12:04am

  @ Casa, je hebt verstand van vrouwen!
  @Brillie, waarom moet dat nou weer met hoofdletters?

 4. karin

  januari 28, 2005 at 12:59am

  ja, die kamfer was om de puberale driften in toom te houden (ja, je kunt het ook netjes zeggen, brillie). op het seminari werd het ook gebruikt, zegt men.

 5. Brillie

  januari 28, 2005 at 11:48pm

  Hoe dacht je dat ze in dienst woorden gebuiken? Juist. Trouwens. Ik hoor de jeugd wel vaker dingen zeggen, waarvan ik denk… zou ik niet zo zeggen. En daarnaast. Nee, laat maar….

 6. els

  januari 29, 2005 at 5:33pm

  @Brillie: ik ben al oma, daar zal het wel van komen. Normen en waarden, weet je wel.Ik kan wel tegen ’n pittige uitdrukking, lig er ook niet wakker van, maar…nou ja, laat maar…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)