Ouderliefde…..

zij maken de dienst uit...?

In opdracht van mega-tijdschriftenuitgever Sanoma is er onderzoek gedaan onder 700 ouders van kinderen van 0 tot 6 jaar over de zeggenschap van die kinderen in het gezin. In hoeverre komen hun wensen overeen met de regels die de ouders stellen? De meeste ouders zeggen een balans te zoeken en bijna 60% vindt dat hun kind absoluut niets tekort mag komen. Zegt zelfs meer geld uit te geven aan hun kind dan aan zichzelf. Bij de dagelijkse boodschappen wordt ook zeker rekening gehouden met wat het kind al dan niet lust. Ook het leesgedrag werd onderzocht en dat is wel logisch natuurlijk als je leesvoer wilt verkopen. Negen van de tien kinderen vinden het leuk als hun ouders voorlezen en 85% van hen doet dat ook regelmatig.

De conclusie van dit onderzoek is dan ook: 40% van de Nederlandse kinderen leeft onder de speelgoedarmoedegrens, is schamel gekleed, want hun moeder vindt haar nieuwe schoenen belangrijker, veel kinderen moeten eten wat de pot schaft en 15% van de kindjes wordt niet voorgelezen dus weet niet wie Kabouter Plop is, Dikkie Dik is een grote onbekende, om over Nijntje nog maar te zwijgen.

Grapje natuurlijk, want de meeste kinderen worden behoorlijk in de watten gelegd. Maar goede en vooral consequente ouders zijn valt om de dooie dood niet mee tegenwoordig. Ik ben blij, dat wij ze in wat eenvoudiger tijden hebben grootgebracht.

Vanavond in “Vermist”zag ik de zoektocht van een Colombiaanse jongen naar zijn natuurlijke ouders, nadat hij door een Nederlandse familie was geadopteerd. En ik zag het verdriet van zijn moeder, ook nog na zoveel jaar, omdat ze hem, ondervoed en wel, had moeten afstaan om hem een beter leven te bezorgen dan dat zij hem geven kon. Omdat ze vond, dat hij niets tekort mocht komen. Ik hoop, dat hij snapt, dat dát de reden was van de afstand tussen hen………

1 reactie op “Ouderliefde…..

  1. Brillie

    januari 30, 2005 at 1:41am

    Dat heb ik ook gezien. Erg, maar toch beter voor hem. Meer iets voor spoorloos denk ik dan.
    Wat mij meer opvalt is dat bij vele vermissingen is dat er vaak wel wat aan de hand is. Kids lopen niet zomaar weg. En dat belichten ze nooit.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)