Voor niks gaat de zon op…..!

goed idee....!

We zagen vanavond bij TV Gelderland iets leuks. In Arnhem is namelijk een winkel met dingen, die je zonder betalen mag meenemen. Gevestigd in een door een paar jonge mensen gekraakt winkelpand. Als iemand spullen heeft die hij, hoewel ze nog goed zijn, kwijt wil dan kan hij ze daar brengen. En ziet hij daar toevallig iets dat hij goed kan gebruiken mag ie ’t zó meenemen.

Iedereen is erg enthousiast over dit idee, hoewel ze het in het programma niet hadden over de eigenaar van het winkelpand, en dat is ook een heel andere discussie, maar ja, als het toch al tijden leeg stond…..Er waren ouders, die voor hun dreumes een pracht van een buggy hadden gevonden en als je weet, wat babyspullen tegenwoordig kosten, was dat een prima vondst. “We hebben beloofd, dat we vanmiddag iets komen brengen in ruil”, zei de vader.

En zo werkt het dus. “Eindelijk een winkel waar je mag stelen”, zei een man verheugd. Er was van alles te vinden: boeken, kinderspelletjes, serviesgoed, pannen, huisraad en nog veel meer. Aan kleding hadden ze eigenlijk wel een beetje teveel aanbod, dat moesten ze selecteren. “Worden mensen niet erg hebberig?”, vroeg de interviewster aan de initiatiefnemers. Dat hadden ze nog niet gemerkt, iedereen is alleen maar enthousiast over het idee van kringloopwinkelen met gesloten beurs.

Ze waren eerst maar één middag in de week open, want de jongelui hadden ook nog wel wat anders te doen, maar toen zeiden buurtbewoners: “Dat is toch zonde! Wij doen ook wel een dag”. Mooi toch? Het zag er dan ook heel gezellig uit allemaal en iedereen wordt er blij van.

De Kringloopwinkel is natuurlijk ook prima, die geeft heel veel mensen, die anders kansloos zouden zijn, werk, maar ik vind dit toch ook wel heel bijzonder, hoor! Goed idee…….

4 reacties op “Voor niks gaat de zon op…..!

 1. jan

  januari 31, 2005 at 7:34pm

  In Brabant zijn ook een paar van die winkels, die gaan als een tierelier.

 2. els

  januari 31, 2005 at 11:43pm

  Leuk! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het fantastisch!

 3. Brillie

  januari 31, 2005 at 11:57pm

  In Apeldoorn staan ook veel te veel panden leeg. Zonde gewoon. Maar ze blijven er NIETS aan doen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)