Gastvrij……

de man met de handjes....

Het spijt me, maar een fan van Andries Knevel ben ik niet. Of eigenlijk spijt me dat helemaal niet. Wij maken er, als we hem eens zien, altijd een sport van om te tellen hoe vaak hij met zijn handen wappert als hij zijn programma aankondigt. Z’n record is 21 keer. Rechterhand, linkerhand of, alsof ie de bijbel openslaat, met beide handen tegelijk.

In Vara’s tv-magazine van de volgende week vult hij de rubriek “Kijkweek”. Daarin bespreekt een gast altijd de programma’s die hij in die week denkt te gaan zien en wat hij ervan verwacht. Deze keer dus Andries, die zegt nooit tv te kijken, hij leest liever. Wat doe je dan in die rubriek, denk ik dan.

Volgende week dinsdag heeft hij pech, zegt hij. “Buitengewoon vervelend, dat ik met Het Elfde Uur tegenover de Champions League zit. Dan zakt het kijkcijfer, dus daar hou ik rekening mee bij de keuze van mijn gasten”. Hoe moet je zo’n opmerking nou uitleggen? Als ie het bedoelt zoals ik in eerste instantie dacht, dan hoop ik dat ál zijn reeds besproken gasten een wintersportvakantie zullen verkiezen boven de aanwezigheid in het programma van deze mannenbroeder. Hij vindt zijn gesprekspartners niet de moeite waard, want zijn kijkcijfers zijn tóch al naar de Filistijnen (welk bijbelboek was dat ook alweer?).

Of…en dát kan natuurlijk ook: hij gooit qua kijkcijfers alles in de strijd tegen de voetbalmeute en vraagt Katja, Bridget en Georgina voor een praatje. Maar dat zal wel te duur zijn en het mag ook vast niet van de Heer…….

5 reacties op “Gastvrij……

 1. Brillie

  februari 17, 2005 at 3:21pm

  Andries Knevel is alleen uit op zelfverheerlijking. Legt mensen dingen in de mond die ze helemaal niet willen zeggen. En daarna er mee om de oren te slaan.
  Gelukkig zit er een zapknop op de ASB want naar die man wil ik geen minuut naar kijken.

 2. jan

  februari 18, 2005 at 7:51pm

  Laat ik nou dinsdagavond live bij die CL-wedstrijd zitten. Nou ja, dan neem Knevel wel op. . .

 3. els

  februari 20, 2005 at 12:08pm

  Geweldig, hè, die mogelijkheden van tegenwoordig!

 4. Puck

  februari 21, 2005 at 8:10am

  Ik ben teruggekomen op Knevel.
  Ik vond het een griezel. Rigide, star, hard, driftig.
  Maar hij vind homoseksualiteit niet langer zondig. En daar was hij in een interview heel ingetogen, heel rustig en heel eerlijk over.
  Voor een man van zijn leeftijd en zijn strenge geloofsovertuigingen, die toch nog durft na te denken en van mening te veranderen – wat een nogal angstige ervaring moet zijn – heb ik respect.

 5. els

  februari 21, 2005 at 7:51pm

  Puck, je hebt gelijk, dat is zonder meer moedig. Fan ben ik nog steeds niet, maar dat ben ik ook niet van Paul de Leeuw, om maar eens iemand te noemen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)