On the catwalk……

catwalk.....

Hoewel het nog stervenskoud is presenteren de bladen, waaronder mijn Libelle, de nieuwe voorjaarsmode. Er zitten best leuke modellen bij, die zelfs door mij te dragen zijn, al zal ik het appelgroen maar aan de bomen laten zitten. Bovendien moet ik eerst aan de studie om na te gaan wat voor type ik ben: een lente-, zomer-, herfst- of wintertype. Ik heb daar nooit zo bij stilgestaan namelijk. Gelukkig staan die types ook omschreven zodat je een beetje weet waar je aan toe bent.

Als je een lenteachtig voorkomen hebt kun je bijvoorbeeld een “licht”type zijn, maar ook een “warm” type of een “helder” type. Zoek maar uit. Je bent in ieder geval blond, dat wel. Bij het zomertiepje ligt het weer anders. Ook daar kan je een “lichte” uitstraling hebben, of een “koele”, wel lekker in de zomer, lijkt me of een “zachte”, dat mag ook. Bij de herfstige dames gaat het om een “zachte”, een “warme” of , let op: een “diepe” vrouw. Het staat er echt allemaal. Het wintertype is “donker”( handig voor de kerstdagen) of “koel”, maar er is ook nog een “heldere”.

Als ik alles op een rijtje heb qua type moet ik ook nog voor de spiegel om vast te stellen of ik een rechtuit-model, zandlopermodel, appelvormig model of een peervormig model ben. En dat wil ik helemaal niet wéten!

Het is met de beste bedoelingen, hoor, dat ze dat allemaal schrijven. Om je te behoeden voor miskopen. Maar ik denk, dat ik het al wel zo’n beetje weet. Niet te opvallend, lekker veel zwart, daar red ik me wel mee. Een diep wintertype met een vleugje lente en weinig model. En de laatste mode showen mijn dochters me wel….toch, dames?……..

4 reacties op “On the catwalk……

  1. Hansje

    februari 28, 2005 at 12:43am

    Voor mij is ‘mode’ alles wat lekker zit en wat een beetje handig met de rest te combineren is. Geschikt voor een rechttoe-rechtaanfiguur voor alle seizoenen. 😉

  2. Noud!

    maart 1, 2005 at 10:46pm

    Die modebeelden, het begint steeds meer op smaakjesthee te lijken. 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)