In de ballenbak…..

meubelgigant.....

Onze automobiel weet deze dagen niet wat ‘m overkomt. Hij is namelijk vaker onderweg dan gebruikelijk. Naar familie waar mijn zus graag naar toe wil en die wij van de weeromstuit dan ook weer eens zien, hetgeen vaak járen geleden is. Ik kan iedereen aanraden: neem een zus in een ver buitenland en je ziet je verwanten weer eens. Verwaterde contacten worden lekker droog en leuk is dat ik denk, dat ze droog blijven ook!

Nou, en toen waren we toch onderweg en ook nog in de buurt, dus toen hebben we meteen maar even gekeken of bij Ikea in Duiven een in de aanbieding zijnde kledingkast nog op voorraad was. Onze dochter en schoonzoon hadden er een nodig en geen tijd.

We waren er niet al te vroeg, dat moet gezegd, en het was ook nog “Woonsdag”, kennelijk dé dag om met horden kinderen naar Ikea te gaan, dus helaas: de kast was er niet meer. De Ikea-mevrouw die we er naar vroegen zei: “Het was een gékkenhuis!”. Ze hadden in anderhalf uur, tussen 10 en half 12, achthonderd kasten verkocht! Ik vind 800 kasten érg veel en zij ook.

In 800 huizen hebben misschien wel 800 of meer mensen geprobeerd een Alleby kledingkast in elkaar te zetten. Dat hoeven mijn dochter en haar man alvast niet te doen. Dat is misschien wel jammer voor ze, maar gelukkig, wij hebben niet voor de deur bij Ikea hoeven te liggen. Maar ja, zo gaat dat nou eenmaal bij Ikea: ik heb wel een nieuwe dekbedhoes en gele servetten alsvast voor de Paas. Gekkenhuis eigenlijk…….

5 reacties op “In de ballenbak…..

 1. els

  februari 24, 2005 at 10:14pm

  Kopje koffie met appelpunt. Ook goed, toch?

 2. jan

  februari 25, 2005 at 2:04pm

  Onze studio staat vlak bij Ikea Eindhoven. Daardoor hadden we in onze nieuwsuitzending een itempie over een grote vechtpartij op het parkeerterrein van Ikea. En dat allemaal vanwege die kast.

 3. els

  februari 26, 2005 at 12:38am

  Oosteuropese toestanden, zeg! Om een kast. Nou ja,jullie kregen het nieuws bijna thuisbezorgd!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)