Weersinvloeden……

zo dan maar? molentje er bij, vinden ze leuk in Australië....

In deze eerste maanden van het jaar is het wéér een dankbaar onderwerp. Het is dan namelijk niks, dat weer, dan weer koud, dan weer “zacht voor de tijd van het jaar”. Jan Versteegt, die ik van de week op de autoradio hoorde, noemde het “dubbelgetrokkensoepkippenweer”. Hij kan altijd zo lekker rustig uitleggen, waaróm het van dat klotenweer is. Zo noemen wij het gewoonlijk. En ja, ik héb sneeuwklokjes in de tuin en mijn dochter brácht van de week een mooie bos tulpen voor me mee, maar toch verlang ik naar de lente. Meer lente dan die paar sneeuwklokjes.

Maandag komt mijn zus uit Australië hier naar toe. Dat vind ik erg leuk, maar zij woont aan de Sunshinecoast in Queensland, waar het nu nog zómer is! En wij kunnen haar alleen maar dubbelgetrokkensoepkippenweer bieden. Nou ja, ze doet het zelf, hoor, dat komen. Maakt natuurlijk weinig seizoenswisselingen mee en ze vindt het misschien wel prachtig om rillend in een fleecepak met warme chocolademelk op de bank te zitten.

Maar dan hoop ik natuurlijk dat het nog gaat sneeuwen en vriezen. We zullen d’r krijgen, há! We hebben wel (toevallig) de zolder laten isoleren en dat scheelt een heleboel kou op de logeerkamer, waar ze gaat huizen voor een paar weken. Dus onze Sunshinecoast is op zolder en verder zijn wij natuurlijk de zonnetjes in huis…….

4 reacties op “Weersinvloeden……

 1. Hansje

  februari 5, 2005 at 10:09pm

  Het ziet er veelbelovend voor je uit – maandag wordt zonnig, maar het gaat wél ’s nachts vriezen. Dus met een beetje geluk gaan ál je wensen op weergebied in vervulling!

 2. Neneh

  februari 7, 2005 at 8:53am

  Geniet maar veel met zus! En zorg voor warme chocolademelk … iedereen is nu aan het schrijven over de soepwinter en klaagt over sneeuw die overal valt behalve hier….
  Maar het is nu heerlijk weer en vooruit…. van mij mag de lente beginnen… het is ook vroeg pasen ………. dus..

 3. Merel

  februari 7, 2005 at 11:29am

  De zon door het raam hier is zo warm, dat ik lentekriebels heb.
  Zus dus voor het raam zetten en niet naar buiten! 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)