Boe….!

ik ben heilig en heb gewonnen!

De wijk Woudhuis hier in Apeldoorn heeft een buurtje, waar mensen, toen de wijk werd gebouwd, principieel hebben gekozen om autovrij door het leven te gaan. Ze moesten beloven geen auto aan te schaffen om hun huis te mogen kopen. In het midden van het plein, waar de huizen rondom staan, werd een veld aangelegd met gras, bomen en speelattributen voor de kinderen. Het zag er mooi uit, zo zonder heilige koeien.

De bewoners van het Zomerpaleis, zoals het plein heet, mooie naam ook nog, hielden zich niet allemaal aan hun belofte. Kochten tóch een auto en zetten die dan elders in de buurt neer. Dat vonden de minder principiëlen niet zo leuk, want er ontstonden parkeerproblemen. Er was geen ruimte meer voor de visite en niemand kon z’n tweede (!) auto kwijt. Gemor was het gevolg en men klaagde bij de gemeente.

Vanmorgen stond in de krant hoe ze het gaan oplossen. De speelspullen verdwijnen en er wordt een stenen parkeerplaats aangelegd, die over vier weken klaar zal zijn. Iedereen tevreden en de principes overboord. Zo kan het ook…….

4 reacties op “Boe….!

 1. Hansje

  februari 4, 2005 at 11:30pm

  Zonde – echt een gemiste kans. En datzelfde zal, vrees ik, wel gaan gebeuren in de Amsterdamse eco-wijk…

 2. CasaSpider

  februari 5, 2005 at 5:47pm

  Mensen houden nu eenmaal vast aan hun principes zolang het ze uitkomt.
  Zo zijn wij… 🙂

 3. paulien

  april 8, 2005 at 10:48pm

  Sorry… het was geen belofte maar een intentie die getekend moest worden en helaas is die intentie mislukt.Daar moet je dan ook mee kunnen leven…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)