Kippig……

over die haan moet ik nog even nadenken.....

Kippen vind ik erg leuke beesten. Eigenlijk heb ik m’n hele leven al kippen willen hebben, maar ja, er zijn dingen in je bestaan, die je maar van je af moet zetten, omdat ze nooit zullen gebeuren. Dat komt ook, doordat ik die kippen dan niet in ’n hok zou willen hebben, maar los zou willen laten rondscharrelen. Ze alleen ’s avonds even opbergen om ze ongestoord op stok te kunnen laten gaan. Lekker slapen en gezond weer op tot de volgende scharreldag. Dat lijkt mij het ideale kippenleven.

Omdat wij nooit in dergelijke scharrelkipvriendelijke omstandigheden hebben gewoond, is het er dus nooit van gekomen. Ik romantiseer en idealiseer het hebben van kippen ook steeds meer natuurlijk. Dan denk ik aan zomerse middagen en aan van die tevreden keelgeluidjes van mijn kippen, als ze op zoek zijn naar een lekker wormpje. Terwijl ik ze in een gemakkelijke stoel, genietend van de zon en mijn kopje koffie, gadesla.

in zo'n mooi hokje op stok met z'n allen.........

Die omstandigheden zullen zich wellicht, nou, laten we niet kinderachtig doen, twintig keer per jaar voordoen. Verder moet je ze voeren, want op die wormen alleen kunnen ze natuurlijk niet leven, het slaaphok schoonhouden, er voor zorgen, dat je nog wat tuin overhoudt door ze niet álles te laten omploegen, als je geluk hebt moet je eieren rapen, dat is dan wel weer aardig, maar het is dus niet helemaal zonder zorgen, dat weet ik ook wel. En dat hou ik me maar voor ogen, want eigenlijk wil ik kippen.

Als je in Diest woont, een Vlaamse gemeente, kun je, als je dat wilt, drie kippen krijgen van het gemeentebestuur. Dat vindt het inzamelen van het gft-afval te duur worden en biedt de inwoners de kippen aan om hun gft-afval op een natuurlijke manier te laten verwerken. Wie geen kippen wil, moet meer betalen voor de verwerking van het huishoudelijk afval.

Ik vind het een ludiek idee. Hopelijk zijn er veel kippenvrienden in Diest. De kippen komen trouwens uit een legbatterij dus alleen daarom al moet heel Diest aan de kippen. Die gaan dan zeker een beter leven tegemoet dus als iedereen nou een beetje meewerkt daar……..

8 reacties op “Kippig……

 1. Brillie

  april 25, 2005 at 6:07pm

  Ik ben tegen kippen, zonder kippen zou er ook geen kippenbioverbranderij komen in Apeldoorn.

 2. Hansje

  april 25, 2005 at 7:45pm

  Het klinkt leuk, maar ik vind financieel voordeel een slechte reden om kippen te nemen. Je kunt je dan toch afvragen of al die kippen wel de verzorging krijgen die ze nodig hebben…

 3. els

  april 25, 2005 at 10:07pm

  Ik had het ook over kippenVRIENDEN!De rest betaalt gewoon maar meer voor hun rommel….

 4. els

  april 25, 2005 at 10:12pm

  @ Jouw bezwaar tegen kippen komt voort uit het feit, dat mensen geen maat kunnen houden qua hoveelheden van die dieren. Daar kunnen de kippen niks aan doen.

 5. els

  april 25, 2005 at 10:15pm

  Brillie, dit laatste was voor jou bestemd, daar dat snapte je wel….

  • Yes. I promise. The Tooth Fairy lives there. Hangs up all the little shiny teeth –strews them across the tower and sky he does…. one look across the Bay in the evening –you'll see.Yes, –and west of Petaluma toward Tomales Bay –all the Hitchcock stuff filmed out there.Have a wonderful time! I'll be thinking of you –crab, sourdough bread… oh yeah!

  • http://www.raschkredit.info/

   februari 11, 2017 at 5:16pm

   Fajny pomysł, dobra zabawa. Postaram się na dniach również zaprezentować swoją kadrę. Trochę będzie się powtarzało, ale paroma piłkarzami może zaskoczę :)Mnie zaskoczyłeś Błaszczykowskim, Kosowskim (nie wiem czemu nie spodziewałem się Polaków(?), Davidsem, Xavierem i Barthezem.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)